What can I say?

Det blir sällan några blogginlägg numera, men det är för att det händer så mycket annat hela tiden. Nej, det var inte helt och hållet sant. Men lite. Dels har man fullt upp med att ha det skönt i solen, umgås med vänner och så vidare. Men nu har det vart lite väl lite att göra under ett bra tag. Jag vet, alla säger det till mig: "Emma, det är sommar! Man ska inte ha någonting att göra, passa på att bara vara ledig och inte göra någonting när du väl kan!"
Ja, men det är väl klart man ska ta det lugnt, men jag som är så van att alltid ha en massa att göra, blir så hemskt rastlös så himla fort. Jag kan ju nästan inte inte göra någonting ju. Konstig mening, men ni fattar.

Min dag idag såg ut som följande, att jag vaknade väldigt sent och sen tog mig ut till stranden med Anniz och solade och tog årets första dopp. För nu var det minsann dags. Sen har jag bara vart hemma, läst en bok och pappa köpte lite plockmat, typ potatissallad, vattenmelon, rostbiff, revbensspjäll, chorizo och brieost. Jättegott, satt ute i trädgården och åt.
Det har vart en dag till belåtehet, helt klart.

 

Jag tror att det här ändå kan bli en riktigt skön sommar. Såhär ser semesterschemat ut här framöver:

1-3 juli: Ludvikafesten

10-12 juli: Besöka Småland

12-16 juli: Åka hem till Göteborg

16 juli: Åka tillbaka till Ludvika

19 juli-15 augusti: Jobba

16 augusti: Omtenta ("superkul")

1 september: Skolan börjar igen

 

Så lite kul hinner jag minsann med. Och att jag kunde få komma ner till Metaltown förra veckan, var verkligen underbart roligt. Vad som mer är roligt, är att ibland kan sånna resor bjuda på mer än vad man hade förväntat sig. I say no more.

 

Puss & Kram!

 

 

 

 


Pianoabstinens!

Känner för att skriva så mycket, men kan inte formulera mig i ord. Jag är fruktansvärt snuvig och helt slut i huvudet, men åh vad bra jag mår ändå! Det är så skönt att vara ledig och slippa ha några måsten. Jag kan ju vänja mig vid den här härliga livsstilen.
"Idag vill jag gå upp halv 12 för jag vill sova länge. Sen vill jag äta god frukost på balkongen och sen lägga mig och lata mig i solen hela dagen. Åh, en drink? Har pappa köpt rom? Kanoners. Vi kör på den!"

Men jag måste säga att jag saknar Göteborg väldigt mycket. Ludvika i all ära, men nej. Inte hela sommaren tack! Det var väldigt, väldigt skönt att komma ner till Göteborg förra helgen och vara nere på Metaltown. Otroligt skönt med mycket trevligt sällskap. Synd att man behövde åka hem så illa kvickt bara. Faktum är att jag saknar det så mycket att jag ska åka tillbaka ner om några veckor. Mamma och pappa ska åka ner till Småland och hälsa på mormor och morfar och sedan vidare ner till Skåne. Så därför tänker jag hhänga på. Dels vill jag hälsa på mormor och morfar, eftersom mormor har varit riktigt dålig. Och dels vill jag tillbaka till Göteborg lite. Jag har ju ändå inte börjat jobba efter schema än, så varför inte ta lite semester när man kan? ;)

Pappa håller på att odla en massa kryddor, så jag hittade nåt som hette chokladmynta. Tänkte att jag kokar upp några blad i vatten och gör te av det. Satan vad gott och fräscht det blev! Det rekommenderar jag. Ni som har chokladmynta hemma så att säga, hihi.

Jag har nog inte riktigt bestämt mig inför midsommar än. Mår jag såhär, så kommer jag nog hålla mig hemma. Att vara hemma på midsommar, innebär fortfarande massor med god mat och massor med gratis alkohol så jag klagar egentligen inte. Men det vore roligt att göra någonting också.

Har jag sagt att jag är lite kär?

Oh yeah, jag såg Rammstein i fredags! Och denna låten diggar jag:


Boogaboogabooga!

Är något otroligt nöjd med hur bra träningen har hållt i sig, trots att jag har tagit "semester" och kommit hem och slappat. Den här veckan har jag sprungit en mil än så länge, och simmat 2, 5 km. Och promenader på det. En sak är säker i alla fall. Jag mår bra!

Helgen är rätt lugn och skön. Igår kväll lagade jag något nytt, som jag tänker lägga ut receptet på för det var något så otroligt gott! Egetkomponerat!

Pasta deluxe a la Emma (haha)
6-8 personer

500 g tagliatelle
1 kg kycklingfilér
1 paket bacon
1 gul lök
150 g fetaost
10-15 körsbärstomater
3 dl Creme Bonjour Tomat och medelhavsörter
3 dl Creme Fraische Franska örter
2 dl riven västerbottenost
Färsk, hackad basilika efter eget behag
Rivet skal från ca ½ citron
Chili
Citronpeppar
Salt & peppar

Finhacka löken och fräs den i en panna. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg ner den i pannan tillsammans med löken. Dela körsbärstomaterna i på hälften (använd gärna både gula och röda tomater). Skär fetaosten i mindre bitar. Koka upp pastavattnet. Blanda creme frasiche och creme bonjour och lägg i hackad basilika, chili (antingen hackad chilifrukt eller chilipulver), rivet citronskal, rivna osten och salt och peppar. Koka på låg värme i en liten kastrull. Klipp baconen i mindre bitar och stek den knaperstekt. Häll av pastan när den är färdig och blanda alltihopa i en stor skål. Dekorera med riven ost och basilikablad och servera ett vitt vin till.
Observera att om du använder färskpasta så är koktiden endast 3-4 minuter och därför kanske du får ändra lite på ordningen.


Jag lovar att den var uppskattad.

Ikväll kommer det hit lite folk för en trevlig myskväll. Det är så skönt att vara hemma i Dalarna igen för ett tag. Skattepengarna trillar in, man har inga speciella utgifter om man inte väljer de själv förstås, ingen hyra, inga matpengar, inget behov av att tvätta, inget jäkla åk med spårvagn så fort man ska någon stans. Och, framförallt: ett riktigt kök att få laga mat i med bra utrustning. Och jag får vara i fred i köket. Det är annat än hemma i Göteborg det.
Det enda som kanske känns när man är hemma, är att man är lite bortskämd med all den tiden man får för sig själv i vanliga fall. Plötsligt har man fyra andra i samma hushåll man måste ta hänsyn till. Det kan många gånger vara segt, men oftast är det uppskattat att ha folk omkring sig.

Nej, nu ska jag fixa iordning mig lite, för jag sitter fortfarande i mina flanellpyjamasbyxor och min Star Wars tshirt.

So long!


RSS 2.0