Jaha

Ja, här har det ju inte hänt mycket på ett tag nu. Kanske för att jag gör så mycket annat hela tiden. (Eller ingenting alls).
Känner mig något fruktansvärt pessimistisk numera. Önskar jag kunde sätta fingret på det, men det känns väl som att det mesta bara är riktigt blä. Har till och med glömt av att min födelsedag är om ett par veckor. Men men, den är ju inte lika spännande som förut. Det blir väl vad man gör den till.
Och så har jag vart sjuk till råga på allt och då blir ju allt värdelöst. Men nu är jag typ frisk så nu ska jag sluta vara pessimist och försöka ta tag i mig själv igen. Det är dock lättare sagt än gjort, men jag ska minsann försöka. (Märks det hur fröken positiv och fröken negativ typ slåss lite i det här inlägget?)

Praktiken har börjat bra i alla fall, och det är alltid nånting. Praktiserar på ett café ute i Haga, och under de tio veckorna jag jobbar där ute så ska jag arbeta med ett projekt som innefattar att utveckla tio olika soppor som ska finnas med på lunchmenyn, samt räkan ut portionskostnader. Det är en utmaning, men väldigt roligt. Så jag arbetar sex timmar om dagen på cafét, och utöver det arbetar jag med det här projeketet. Det känns fint att göra någonting annat än att sitta vid skolbänken hela tiden, men det ändrar ju inte faktumet att jag snart måste börja plugga till den där jävla externredovisningen och ekonomistyrningen (och NU kan jag lova att negativa Arne är framme, fy FAN vad jag hatar de där jävla kurserna, inga jävla ord kan beskriva det). En tenta den 12 februari och en den 19 mars. OCH DET SUGER!

Fan, kan ingen få mig att rycka upp mig lite? Jag avskyr att vara sånhär.

In Sweden, we call it a kick.

På bara några dagar så jag har jag blivit en ordentlig "ut-och gå nörd". Men, många resonliga faktorer spelar in visserligen. Under julen och i samband med hemkomsten till Dalarna så har man ju inte direkt hållt igen kakhålet. Mat i mängder, godis fast jag knappt ens gillar det och så finns det ju chips här hemma emellanåt. Nepp, lite för mycket har det blivit minsann. Men i och med det nya året så har det blivit lite ändring. Hälsa och välmående står högst upp på min lista över 2011. Och nog har jag börjat. Slutade röka igår, och eftersom jag behöver lite hjälp på vägen de första veckorna så har jag köpt nikotintuggumin idag. Tänk att jag tyckte det var rimligt pris på de, nikotinplåstrena tyckte jag var jättedyra. Men så beror det väl på hur mycket man konsumerar också antar jag.

Andra substitut istället för att röka och egentligen småäta också för den delen, är vatten, morotsstänger, bananer, promenader och kaffe. Funkar helfint än så länge. Den här gången är jag oerhört envis, det ska strykas under.

Så, nu har jag vart ute på mycket promenader den senaste veckan. Och någonting jag tycker varje gång jag slutar röka/ har rökuppehåll så känner jag hur gott det luktar ute. man blir så medveten av alla dofter och det är så mycket enklare och friskare att andas. Det är så fint, nu ska jag bara kämpa ordentligt så jag klarar det här. Bara jag får komma igång ordentligt att träna igen när jag är tillbaka i Göteborg, så blir jag ännu mindre sugen på att börja igen. Plus att jag kommer lägga undan så mycket pengar.

Jag har redan varit hemma i snart två veckor. Det är otroligt vad tiden går fort. På fredag bär det av tillbaka till Göteborg igen. Och då får jag enbart en helg till godo innan allt kör igång igen. Okej, nog för att det aldrig ens har stannat, men ändå. Då är det tillbaka på föreläsningar som gäller.
Så när jag är tillbaka på fredag kväll (beroende på SJ så att säga) så ska jag ta mig upp till Alicia och hämta alla mina grejer som jag skickade med henne med bil tidigare idag och pyssla om i mitt lilla hem. På lördagen och söndagen ska jag varva plugg med nöje och någon dag ska jag ge mig ut på stan och göra åt mitt presentkort på Intersport också. Så blir det ännu roligare att träna!

Just nu sitter jag och knaprar morötter och dricker kaffe och har precis kommit in från en promenad. Jag och mamma tog även med sparken på promenaden och kämpade oss först upp för alla backar och sen drog ner. Tjoho!

Imorgon så är det crosstrainern nere i källarn som gäller i en 45 minuter. Därefter plugga marknadsföring i några timmar och sen ska jag gå ner på stan och träffa Johan.

Och nu ska jag bädda ner mig, titta på Desperate Housewives och sova gott!

RSS 2.0