Yeah right.

Jag borde ju egentligen ha anat att minsann alla ska ut och resa kring påsk, så man kunde ju ha bokat en tågbiljett till Småland lite tidigare än idag. Så jag kunde ju inte åka på torsdag eftermiddag som jag hade tänkt och jag kan ju inte komma senare än torsdagen, så jag får åka imorgon vid lunchtid. Men det blir bra i alla fall. Blev bara lite mer att göra nu på kvällen än vad jag hade tänkt. Och, givetvis, bara för att jag har mycket att göra, så är det någon som tar min tvättid igen. För typ femtioelfte gången. Den här gången brast det, fy faaaan vad arg jag blev! Avbröt tvätten så de där jävla kläderna var fulla med tvättmedel och drypande våta, slängde ut helvetet ( i en korg, jag är faktiskt inte så taskig att jag skulle slängt det på golvet.) och skrev en arg lapp ( jag vet, väldigt moget, men jag tyckte personen skulle få veta att han hade gjort jävligt fel. Och det var garanterat bättre att jag skrev en lapp, än att stanna kvar och skälla ut honom. (Jag vet att det var en han eftersom jag hittade ett antal kalsonger))

Så ikväll blir det fullt upp med att bli klar med tvätten, hänga tvätt, packa och städa. Men klockan 9 tänker jag titta på CSI Triology.
Och jag har faktiskt hunnit med att träna idag, det kändes riktigt bra. Jag hoppas att knät kan bli riktigt bra snart, för nu går det verkligen upp och ner med det.


För att den är jävligt bra, och för att jag är lite arg idag.


Never be afraid to die.

Superduper dag! Hade en underbart trevlig eftermiddag med lilla Blå. Om man vill luncha och inte har råd att käka ute, så varför inte ta med sig matlåda och sitta och prata och skratta i skolmatsalen? Funkar minst lika bra! Har även ett finfint mål idag, så därför har jag köpt på mig en massa frukt och ska alltid ha en flaska vatten i närheten. Nu jävlar!

Shoppade lite småsaker idag och blev väldigt nöjd och glad (dels att jag hittade så små fina gulliga saker och dels att jag stog på mig och inte handlade onödiga grejer och sånt som jag egentligen inte har råd med). Har även tagit mig tid och bäddat rent, dammat och dammsugat. Nu har jag bara torka golven kvar och tvätta den sista tvätten innan jag ska åka till Småland på torsdag. Och guuuud vad det ska bli skönt! Här är man skapligt trött på att bara käka samma saker hela tiden och inte ha någon fantasi alls. Nu vill jag ha mormors mat, och jag vill träffa min familj och min släkt!

Åh, vad skönt att vara klar med alla måsten. Nu ska jag äta lite mat,  och sen ska jag lägga mig i sängen och spela lite tvspel!

Hihi, aw, måste visa den här urgulliga nyckelringen jag köpte idag ( jag lyckas alltid paja mina nyckelringar så nu blev det en ny).

 

 

 

 

 

 

 

Idag kör jag ett klipp från världens bästaste film, Tenacious D - The Pick Of Destiny

 

 


Dumma, dumma feber!

Jag avskyr att vara sjuk när man äntligen har tid att få göra vad man vill utan några måsten. Så återigen är jag någots slav igen. Är det inte slav för mikrobiologi, så är det nu slav för febern. Men jag har bokat tvätttid idag och jag måste använda den eftersom jag inte orkar göra allt nästa vecka innan onsdagen. Och inte kan jag gå och träna heller som jag behöver. Knäet är mycket bättre i alla fall och det är positivt. Jag kan gå i vilka skor som helst utan att det gör ont, förutom de riktigt platta dojorna. Då är det till och med enklare och mindre smärtsamt att gå i de extrema kilklackarna, vilkt är ju positivt eftersom de är snygga!

Och maten idag blev så avancerad som stekt äggröra med lök och paprika. Men inte fick jag i mig ens hälften. Det enda jag vill ha är liter med iskallt vatten, gärna smaksatt med citron men vem fan har den turen liksom. Febern går upp och ner hela tiden, vilket är väl ändå positivt att jag inte behöver vara sängliggandes hela min vakna tid.
Men man kan göra många trevliga saker när man är sjuk. Man kan poppa popcorn och dricka goda teer, man kan se på filmer och serier och spela tvspel och fluffa upp kudden och krypa ner i mjukiskläder. Så lite bra måste jag säga att jag har det.

Tänkte försöka knata iväg till den lilla affären här i närheten sen och köpa någon godisbit för att det är någonting man alltid får i sig (tänkte på det faktumet att jag inte fick i mig så mycket mat). (Och så kan man ha febern och lördagen som en liten ursäkt)
Sen tänkte jag nog fortsätta lära mig lite mer pianolåtar för nu tamesjutton, är jag tillbaka. Sitter där närmare 2 timmar om dagen nu, och jag lär mig massa nytt hela tiden.


Dagens låt, är en låt jag verkligen tycker om och håller på att försöka lära mig ordentligt på piano.
Tyvärr hittade jag ingen bra video och knappt låten överhuvudtaget (Gun´s n Roses för övrigt), så det fick bli nån jävla fan-video för Twilight.




Save the day, or maybe melt away?

Detta bådar inte gott, för jag tror jag håller på att bli sjuk. Ont i huvudet, frusen och snuvig. Fan då. bara för att kursen är slut och man för en gångs skull får ta det lugnt. Men jag antar väl att det är då det kommer...bara för att man tar det lugnt.
Vi började med dryckeskunskapen idag, och den verkar verkligen toppen. Ytterligare ett projektarbete står på schemat, och den här gången ska jag inte skriva om några jävla lactobacillus, den här gången blir det likörer!
Och om en vecka påbörjar vi ett 12 dagars långt lov, vilket ju inte sitter helt fel just nu. Just därför kanske det är bra att jag blir sjuk nu och inte nästa vecka.

Fick döda ihjäl en massa tid innan jag skulle till frisören idag. Satt mig i skolan och skrev min kompletteringsuppgift för att jag inte var på Arla-föreläsningen för nån månad sen. Och det gick väl an, skulle sitta och begla på Arlas hemsida och skriva vad jag tyckte i stort sett. Hemskt onödigt bara. Sen gick jag och köpte apelsinjuice och nya Cosmopolitan och satte mig i solen och njöt tills jag skulle till frisören. Och det var en positiv överraskning. Skulle gå in på en hemsida enligt Cosmopolitan och fylla i en kod så fick jag en film gratis hemskickad, jättetrevligt nu när jag är så fattig den här månaden, haha :)
Och resultatet efter frisören är jag jättenöjd med. Nu har jag blivit riktigt ljus. Både hon och jag var lite överraskade, eftersom jag trots allt var svarthårig i slutet av november. För att bli blond, tar en jävla tid alltså.

Och det var ju synd att det inte var sovmorgon imorgon, eftersom jag inte riktigt vet om jag komemr att orka med morgondagen om jag nu håller på att bli sjuk. Fast man ska inte ha sånna förutfattade meningar. Jag ska känna efter imorgon bitti helt enkelt.



Ooooh, denna var alltför länge sen!


Du ser inte.
















Och till och med denna kurs hade någon gång sitt slut, om man
nu inte får göra en omtenta förstås.
Men jag satsar inte på en omtenta, jag satsar mer på att klara den här första tentan vi gjorde idag. Så äntligen är kursen sluuut! Och den här eftermiddagen är den första på jag vet inte hur länge, som faktiskt inte uppfyller en massa måsten. Så jag köpte en pizza till lunch, och slappande av och tittade på Bröllopsfotografen. Jäklar vilken bra film ( och ja jäklar vilken god pizza). Passade öven på att påbörja min storstädning. Storstädningen resulterade i att faktiskt städa allt, förutom garderoben och torka golven, så nöjd är jag minsann.

Jag har just insett att det kom ett nytt Lostavsnitt imorse, vilket jag ju måste kolla på genast. Senare ska jag ta en dusch och sen åka ut mot Nomie på Mary Kay-party.


<object width="640" height="505"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fregObNcHC8&hl=sv_SE&fs=1&color1=0xcc2550&color2=0xe87a9f"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fregObNcHC8&hl=sv_SE&fs=1&color1=0xcc2550&color2=0xe87a9f" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>


Trust me when I say....

Jag får tacka Alicia som smsade mig vid 9, annars hade jag aldrig kommit upp idag! Har alldeles för mycket att göra denna tisdag.
Och just därför är det väldigt synd att frukosten går så fruktansvärt trögt idag.
Men inte ens regnet gör mig någonting idag. (Det är bara lite synd att jag varken äger paraply, gummistövlar eller regnkappa). För även om jag avskyr mikrobiologi, har ont i mitt knä och egentligen inte orkar tillaga kycklingen jag tinade upp igår kväll, så är jag ändå motiverad till att fixa allt idag. Mikrobiologitentan SKA jag fixa imorgon, knät SKA bli bättre, och tänk så gott och bra när jag har fått göra mina kycklingrätter som jag bara kan värma på när jag är hungrig och inte hinner laga någon mat exempelvis? Mitt nya motto: Vänd på allt negativt och försök hitta något positivt i det. Nu kryper den negativa delen av mig undan, för hur länge vet jag inte, men många trevliga aktiviteter står på listan nu framöver några veckor så det borde hålla i sig.
Imorgon har jag vsiserligen tentan, men förstå vad skön eftermiddagen kommer bli eftersom nästa kurs inte börjar förrän torsdag morgon? En hel eftermiddag utan ett enda måste? Det har inte hänt sen jul tror jag.
På torsdag ska jag påbörja dryckeskunskapskursen och det känns jättekul och jag är jättemotiverad! Sen ska jag träffa Alicia och luncha och sen ska jag iväg till frisören och fortsätta med mitt hår.
Veckan därpå åker jag till Småland och stannar nästan en vecka och så får jag träffa både familjen och släkten. Det blir kanon. Och kanske följer syster med ner hit efter Smålandsbesöket.

Så det kommer gå bra. Nu ska jag leta fram mina träningskläder och sticka upp på Fysiken och reparera mitt knä och skaffa biceps och triceps haha.





Om jag letar efter motivation, så slår jag alltid på den här låten, och det funakr varje gång ;)

 


I don´t wanna play

Man kan tro att jag fortfarande är en pessimist, och kanske lite bitter. Men tro det eller ej, det håller på att vända.
Redovisningen gick riktigt bra idag, äntligen har jag fått det överstökat. 9-14 har jag medverkat och lyssnat på flera framträdanden om olika ämnen. Strax efter det, satte jag mig i skolan med Nomie och Karin och tentapluggade i flera timmar. Och jag vågar påstå att jag nästan kunde alla frågor på tentorna jag har dragit ut och övat på.

Så ikväll kände jag att jag kunde få en stund över, och överlämnar tentaplugget till imorgon istället. La mig i sägen och tittade på en film och höll nästan på att somna. Men sen blev jag så frusen så jag tog ett bad. Ett bad för mig är att tappa upp kokhett vatten när jag är hemskt frusen, för att sedan nästan bli skållad när jag sjunker ner i badkaret. Och sen klarar jag inte av att ligga där längre än max 20 minuter, men det är så värt med den där varma, lugna, avslappnade, tillfredsställande känslan när allt varmt vatten omsluter en.

Nu tänkte jag snart kika på Boston Tea Party, och sen tror jag att jag tänker lägga mig och sova. Imorgon blir det fullt upp igen. Frukost, gymmet, tillaga matlådor, hämta ut glasögonen, tentaplugga och sen försöka somna tidigt och vara utvilad inför tentan på onsdag.



Har för övrigt vart lite fantasifull och lärt mig spela Lady Gaga´s "Paparazzi". Den är verkligen jättefin på piano.






Idag tog jag en låt från ett avsnitt från Buffy The Vampire Slayer. Man kan bortse från videon för jag hittade inte låten någon annan stans, men jag gillar låten.



Tror jag ska ta och se hela serien igen snart. När man får tid över.


I can watch the dreams in your eyes





Hell yeah, igår blev det RockBaren med Jessica. Det är de här spontana utgångarna som är de roligaste! Helvete vad roligt folk det finns. Och så finns det ju idioter också. Och somliga tappar man bort.

Innan det blev RockBaren så käkade vi Chicken Tandoori och ris, och tog ett par Hotshots och vrålade till Roger Pontare (vi försökte ta ut "När vindarna viskar mitt namn" på pianot och när vi kom på att det fanns en engelsk version också, så skapade vi en egen, genom att översätta rakt av, haha guuud va fint de blev.) Efter det, kom vi ju på att vi måste gå ut. Det kunde ju inte bli något dansställe, eftersom jag har ett skadat knä, men att bara sitta på RockBaren och dricka Rom&Cola och spana på folk är så otroligt sjukt kul. Så det där var en toppenkväll. Det är de spontana utgångarna som är de roligaste som sagt ;)



Så där fick jag mitt roliga för helgen, för egentligen borde helgens tid endast upptas av plugg till tentan, men hallå, jag har väl ett liv också. Jag kan inte sätta mig en hel helg och bara plugga, jag gör det bara inte. Det finns inte på min karta. Men rätt stolt att jag började städa upp efter gårdagens bravader så fort jag vaknade i alla fall. Nu kör vi lite Coldplay i högtalarna och sitter här och väntar tills motivationen kommer smygandes. Både motivation för att plugga och motivation för att orka lyfta på arslet och hämta en kopp kaffe. Det är otroligt hur sånna lätta ting kan vara så jobbiga när man verkligen inte vill! Jo kaffe vill jag ha, men jag vill inte tentaplugga!

Jag längtar till onsdag eftermiddag, då tentan är över och man är mittemellan två kurser! Och så vill jag ha torsdag, då studiebidraget anländer och jag kan få slinga mitt hår så jag slipper de här oranga partierna.

Och jag vill ha skärtorsdag så jag kan åka till min mormor och morfar och så komemr resten av min familj dit och det är påsk och vi har lov och man behöver inte tänka på någonting alls och man kan bara vara och man kan äta mormors mat och mormors kakor och leka med småkusinerna och ta promenader fast det kan inte jag med tanke på mitt knä men ändå och så vill jag leka i den där lekparken som ligger 300 m från huset så barnsligt men så kul. Pjuh.


I´m a slave to life.

Åh, nu är man vaken igen. Jag har börjat uppskatta mornarna mer nu, eftersom jag alltid fasar för att gå och och lägga mig med det här knät. Minst tre timmar ligger jag och vrider mig varje natt för att jag har så ont och inte kan somna. Jag vet inte om jag tror på min sjukgymnast för knät har bara blivit sämre, så nästa vecka går jag till en läkare och får det fastställt vad det är, för nu är jag trött på det här. Klarar inte av att inte göra någonting utan att oroa mig. Och idag kan jag knappt gå. Fan.

Nåja. Idag är det hög tid att börja plugga till tentan på allvar. Och så har man i åtanke: "Åååh, men det är ju lördag! GUUD vad härligt det skulle vara att sjunka ner i fåtöljen och titta på en film, eller sjunka ner i badet, eller ut fotografera" (eller shoppa för den delen, men vem har råd med det liksom) Men nej, lite självvdisciplin nu.


(Det är 20 minuter senare och jag letar fortfarande efter den. Självdisciplinen, alltså)


Jaha, vad gör man en hel dag om man inte kan gå? Man får sitta och plugga, städa lite och ta nån matpaus sen. Oh just det, måste tina upp kycklingfiléerna. Ska göra Chicken Tandoori sen. Och sen kommer Jessica hit. Egentligen skulle jag ta med henne ut ikväll eftersom det är hennes sista helg här i Göteborg innan hon flyttar tillbaka till Jokkmokk. Men vaknar man och inte kan gå, så blir det nog en utmaning att ta sig upp och ner för 200 trappor, spatsera på stan bland berusade filurer samt dansa. Dessutom med alkohol i kroppen, så kanske jag inte har nåt knä kvar sen. Så jag sitter så fint här istället idag. Så kör vi en lugn eftermiddag istället.

Innan jag börjar med någonting, så tänker jag sätta mig och spela





Detta kan vara den finaste låten av Muse någonsin.

Även dessa tycker jag att ni ska ge en chans.



http://open.spotify.com/track/114rzL6VEy9bb3amPcY3tw

http://open.spotify.com/track/3Y4m9Td603gbfMB86UNafs

Veckan

Veckans skratt: När jag mötte på Ulf Wagner och han var sååå finurlig inför nästa kurs med ett moment som heter "busprovning" och var så hemlighetsfull och inte avslöjade vad det var.


Veckans last: Disk (alldeles för mycket)


Veckans hjälp: Fick lite matpengar av pappa för det är kärvt denna månad


Veckans onda måste: Mikrobiologi (tentaplugg)


Veckans värsta dag: Onsdag (ALLT som var möjligt att jävlas, jävlades)


Veckans tråkiga besked: Jag har en knäskada och måste gå på rehab i 6 veckor


Veckans trevliga besked: Syster kommer och bor hos mig en vecka efter påsk


Veckans komplimang: "Du är så himla fin Emma!" (Från min sjukgymnast)


Veckans höjdpunkt: Jag orkade städa och ta tag i plugget


Veckans snedsteg: Jag gick och köpte godis trots att jag sagt att jag ska sluta, samt gå ner tio kilo inför somaren


Veckans "typiskt": Måste sluta med boxningen i 6 veckor pga knät


Veckans "se fram emot": Tyvärr inget att se fram emot, hur tråkigt det än låter, menj ag ser framemot att det ska bli torsdag så mikrobiologikursen är över, jag ska bleka håret mer samt att vi får studiebidrag.


Veckans spontana: Bestämde mig för att skaffa ett par nya, snyggare glasögon


Veckans trevligaste träff: Hade en jättetrevlig eftermiddag med Alicia i måndags <3



Hännä å dännä

Nog var jag lite kinkig när jag skulle sova igår, eftersom knät gjorde så ont så det gick inte :( Och jag låg och var paranoid, att det skulle vara något jättefel på knät, så plötsligt vågade jag inte ens peta på det. Jag vet att jag nyss börjat med rehabiliteringen, men det känns redan värre. Igår eftermiddag kunde jag inte göra annat än att halta hela vägen till affären, för det gjorde så himla ont. Det måste ordna sig snart.

Yay, äntligen orkade jag gå och hämta mjölk till kaffet i gruppköket. (För er som inte vet så bor jag i en studentkorriodor, har allt eget utom just köket, och jag har alltid kaffekokaren här inne, vilket innebär att det är jobbigt att gå upp i köket och hämta mjölk). Det  värsta med gruppkök, är just sådana här morgornar. Man är oduschad och ser ju ingen mening med att klä på sig om man ändå ska hoppa in i duschen. Men innan jag duschar vill jag städa, men för att orka städa så måste jag ha frukost = gå upp i köket. Och jag brukar inte gå upp i morgonrock eller pyjamas i köket. Särskilt inte klockan 11.10. Jaja, det finns de som har det värre!

Det regnar tydligen idag. Jag har inte sett det regna i Göteborg på många månader. Men, det är väl lika bra att vänja sig, för jag kom just på att Göteborg kan vara en av Sveriges mest regniga städer (har längtat bort från snön så mycket att jag inte ens tänkt på regn).


Och så antar jag att det är snart dags att begrava näsan i Mikrobiologiboken igen. Ni anar inte hur mycket jag längtar efter denna kursens slut ( jo, ni som också läser kursen förstår exakt) Men först måste jag städa, diska och duscha.



Jag gjorde ett ganska roligt test igår, som Telenor har gjort om ditt mobila beteende. Du har garanterat sett reklamen på tv.

http://www.telenor.se/mobiltest

Prova ;)


Tänkte införa en liten kul vana, att lägga upp en låt som jag gillar varje dag. Och det är ju skoj, eftersom det kommer att vara en otrolig blandning, beroende på vilket humör jag är på.

Idag hatar vi mikrobiologin, så idag kör vi.....:


Vem åt upp min macka?!

Jo, det var ju jag. Nu var jag så hungrig och inne i datorn att jag knappt märkte att jag åt. Jag har kvar mitt kaffe (otroligt nödvändigt i eftermiddag på grund av trötthet och huvudvärk) och en skål med smultronyoghurt och "Kellog´s Darkchocolate Strawberry- en god vana!" (Ja, verkligen, fy fan vad gott, nu kommer jag alltid äta det här).



Lyssnar lite på Franz Ferdinand och spanar ut över lägenheten där allt som jag äger och har är skapligt utspritt.  Känns ju relativt jobbigt, eftersom jag måste städa för att kunna plugga, annars är jag inte lugn mentalt. Det jobbiga är ju att jag inte orkar. Det är lite för många måsten i min vardag just nu känner jag.
Och nu började jag med rehabiliteringen idag också, och detta måste jag göra 2-4 gånger i veckan, samt jag har några övningar jag ska göra 2 ggr om dagen också. Blir till att göra upp ett fint schema och klistra upp,. så jag verkligen följer det.

Idag har jag ändå gett mig fan på att plugga, och jag och Nomie har minsann lärt oss en del om prokaryoter och eukaryoter idag. Men det betyder inte att man är klar på långa, långa vägar.

Och jag tänker minsan kosta på mig en massage snart, för nu hänger inte min nacke och rygg med i mitt vardagstempo och sömnbristen. Jag skyller allt på Barbara. Hade hon inte haft så många brister som lärare, så hade inte vi alla stressat upp oss på det här viset. Ditt fel, ditt fel, ditt fel...


Diska, gå ut med soporna, plocka rätt tvätten, dammsuga, bädda...skulle jag? Nää inte nu. Kanske sen.

Jag tänker avsluta kvällen med att se "Breakfast at Tiffany´s"




Äntligen.

Äntligen slutar saker och ting jävlas (bortsett från tvättstugan igen imorse då). Idag ska jag ägna några timmar åt tentaplugg & sen ska jag iväg till sjukgymnasten för att påbörja rehabiliteringen.
Det ska bli skönt att få göra någonting åt knät. För nu är det riktigt jobbigt. Jag kan inte somna på kvällarna för att det gör så ont. Men under dagen så är det inga problem att gå och så vidare. Men när jag slappnar av på kvällen så kommer det värsta. Men det ska nog bli vra det här också tillslut.

Och ikväll, ska jag försöka få igång på det senaste Lost-avsnittet. (Eftersom det inte var min dag igår, så funkade ingenting, inklusive det avsnittet, vilken stream-sida jag än använde när det givetvis funkade för andra)

Så, nu tar vi tag i livet och slutar upp med alla sura miner!


Let´s rock.

Ja, nu får det minsann vara bra. Har suttit hela eftermiddag med att försöka göra om designen på bloggen. Och så jäklas det så pass mycket tillslut, att jag var tvungen att radera hela bloggen. Det är ju väldigt skoj när man suttit hela eftermiddagen med den. Men, som ni ser, så har jag nu skapat en ny, och jag hoppas att ni finner minst lika mycket nöje i denna som i den andra.

Bortsett från all ägnad tid åt detta, så har jag även åstadkommit annat idag förstår ni.
Upp kvart i 8 för att orka ta sig till skolan. Lämnat in projektarbete och sen har jag och gruppen gjort klart Powerpointen för projektarbetet. Gud, så nöjda vi är nu!
Sen blev det gymmet och vara tvungen att ta det lite försiktigt, för jag har dragit på mig en knäskada och får inte gå för mycket och garanterat inte springa. Så så skoj är det. Jag ska gå på rehabilitering i sex veckor. Kommer det inte bli bättre efter det, så är det operation som gäller. USCH!

Har även vart så pass ambitiös idag att jag har lagat fem finfina matlådor. Heja mig! Jag ska bara orka att duscha och tvätta också, vilket jag inte är så hundra procent säker på att jag kommer orka göra...Hm.

Men men men: All heder åt Lady Gaga, haha. Vilken människa! Och den nya videon är ju misnt sagt...hmm...speciell, men snyggt gjord och ganska många skratt från min sida. Dock inte barnvänlig haha.

(Och hur många utstyrslar kan man ha under en och samma video? Shit.)


Förbannat

Eftersom allt jävlades med den förra bloggen, så introducerar jag nu min nya!

RSS 2.0