Några ord om pyssel och frukost.

Regn? Vilken överraskning! Men, jag har börjat inse att om man flyttar till Sveriges regnigaste stad så får man nog bita ihop. Och när man tar en skön sovmorgon och en lång, god frukost så är det inte så dumt när regnet öser ner utanför.

Så idag passar det så otroligt bra att pyssla här hemma. Tänkte baka både grahamsbröd och kanelbullar(dagen till ära). Tänkte också knåpa ihop lite till på höstmenyn här hemma. Vi har länge varit ganska nyttiga här hemma och det har vart både gott och känts bra. Så jag tänkte i fortsättningen försöka dela med mig lite av det jag lagar, om det är intressant för någon!

Och sedan jag har börjat köpa tidningen Iform, så har jag hittat massvis med bra tips kring hälsa och träning, då det är det jag numera ägnar dagarna åt. Exempelvis påmind att ägg är bra frukost, som inte bara håller en mätt länge, utan även gör att man äter mindre under dagen. Har provat detta ett tag nu och jag tycker verkligen att det fungerar. Både nyttigt och ekonomiskt. Jag är ju stormförtjust i pannkakor med massa lönnsirap, men det är ju dock ingen ultimat frukostmat. Däremot stötte jag på det här receptet som jag provat några gånger och åh, helt genialisk frukost! Har ätit rostade mackor varje morgon runt 8, och har varit hungrig redan vid elva. Nu däremot, kan jag utan problem klara mig fram till ett-tiden.

PANNKAKOR MED BÄR
4 st små

2 ägg
1 banan
Kardemumma
Kanel

Helt enkelt mosa bananen och knäck i äggen, strö över kryddorna och vid behov, använd stavmixer. Stek på medelhög värme. Klart!
(Jag har ätit de med hallon till, och så fort veckohandlingen är klar så tänker jag använda blåbär och melon också.


Om den mörka sidan hade kakor, så skulle det vara just de här.

Jag bakade de här kakorna i fredags och, helvete, rent ut sagt. De är så goda så att man blir förbannad. Receptet är från början av Leila Lindholm, men jag gjorde lite ändringar mer i min smak. Jag tänkte dela med mig av receptet, men jag varnar för den där nedrans kakdegen. Ben & Jerrys cookie dough, släng er i väggen, det är ingenting mot det här!

CHOCOLATE CHIP COOKIES PÅ EMMAS VIS

150 g mjukt smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
100 g mörk choklad
Rivet skal av 1 apelsin
2-3 tsk självdisciplin

Kommentar: Det blir lite julkänsla med de här kakorna, med kryddorna. Du kan även med fördel ha i ännu mer choklad.

Sätt ugnen på 180 C.
Riv skalet på apelsinen. Vispa smöret med socker, vaniljsocker och apelsinskal krämigt. Rör därefter i ägget.

Blanda mjöl, bakpulver och kryddorna i en annan bunke och rör därefter ner det försiktigt i smeten.

Hacka chokladen grovt och blanda i den i smeten. Ta 2-3 msk självdisciplin och smaka av.

Klicka ut ca 1-2 matskedar deg med jämna mellanrum på bakplåtspapper och in i mitten av ugnen med de nedrans kakorna i ca 10 minuter.

Jag fick ca 20 kakor, detta beror givetvis på hur mycket kakdeg du äter innan!


RSS 2.0