Yahooo!

Har haft en sån jäääkla kul lördag! Jag och Nomie drog på Halloween-party först hemma hos Ilona och sen iväg till Trädgården.

Jag & Nomie i våra superduper wow-wow häftiga glasögon!

 

Nån jäkla läskig kille inne på Trädgården. Var tvungen att ta en bild!

 

Alexander, Ilona och hennes kompis

De här killarna hade lätt roligast utklädnad under kvällen!

 

Idag för övrigt så har dagen bestått av först en lång frukost och How I met your mother. Sedan åkte jag iväg till ICA och storhandlade med Nomie, för det behövdes verkligen. Nu har jag köpt på mig en massa god och nyttig mat, så jag lär klara mig i nån vecka framöver. Sedan kom jag igång loite smått med tentapluggandet, men inte sjutton går det fort alltså. Jag har kommit underfund med att jag har just kommit in i en sån här skön livsnjutarperiod, och då är det inte särskilt kul att läsa en kurs intensivt med dåliga lärare och noll sammanhang. Så därför känns det väl lite halvt hopplöst med tenta på torsdag, men man får göra så gott man kan.

Gjorde en fiskgratäng alldeles nyss, vilket är ju kul för jag gillar ju inte ens fisk. Alltså, jag har lite svårt för fisk men idag fick jag för mig att köpa det. Och tänka sig, jag tyckte det blev riktigt gott. Ubngsbakad med tomat, chili och lök. Sen gjorde jag ett potatismos med cheddarost. Det blev dock mindre lyckat för jag tror att jag tog fel potatissort.

Nu ska jag lyxa till det så pass med som att ta ett varmt bad efter lite städning här nu på kvällningen. Rätt osammanhängade mening det där blev?

 

 


Hehe.

Nähe, nej, nu var det dags att lämna spår efter sig här också.
Jag har haft mamma på besök här sen i måndags och hon åkte hem i förmiddags. Många undrar hur man orkar ha sin mamma boende hos sig så länge, men med min mamma är det annorlunda. Mamma är som min bästa vän.

I eftermiddag så tror jag aldrig att jag har stressat så jäkla mycket, samtidigt som jag har skrattat så tårarna sprutar och även samtidigt gått från att vara lite nere till att må jättebra på väldigt kort tid. Det finns bara en som jag kan dela just sånna där knasigheter med.

Köpt en jättemysig svart, stickad tröja som jag snart ska hoppa i efter min långa, varma dusch! Wiiii!

Tog ett asskönt gympass i eftermiddags. Känner sig alltid lite duktig när man är klar på gymmet. Men usch, vad det inte var roligt att gå dit. Det regnade som fan, och mitt paraply som inte är sig likt ett paraply längre slängde sig hit och dit. Fast jag bara skrattade.

Det lilla jobbiga i tillvaron just nu, är väl det faktum att tentan i marknadsföring är om exakt en vecka, och jag har inte ens öppnat boken ännu. Och jag finner verkligen ingen som helst motivation att göra det heller. Så vad sjutton kan jag göra?

Tar ett bad till att börja med. So looong!



Jag har börjat kolla på CSI varje kväll nu. Och visst faaaan är denna killen så jäkla lik Andreas Carlsson från Idol?






Och känner man sig lite nere, så kan man alltid kolla på denna och skratta lite :)


Frustrationen trillade ner från hyllan där jag hade lagt den.

Det var en sån där skön dag, då jag tänkte att jag skulle ta en lång skön sovmorgon och faktiskt skippa den där dumam föreläsningen som alldeles säkert inte skulle ge mig någonting ändå. Resulterar i att jag sover alldeles för länge, men det var inget som gjorde mig något ändå. Dock vaknade jag upp med en ihopsnörad hals och nackvärk. Inte alltför roligt. Men, efter att ha sett att graderna hade stigit med nästan 10 grader sen igår och strålande solsken, så bestämde jag mig för att det skulle bli en bra dag ialla fall.
Och det blev det. Har haft en skön lång morgon då jag har ätit french toast och druckit kaffe till några avsnitt av How I met your mother. Därefter tog jag en lång skön dusch och gjorde mig lite fredagsfin.
Hade fredagslunch med Janet uppe i köket, den tyska tjejen som bor här. Hon hade minsann bestämt sig för att fixa en jägarlicens och skulle promt skriva testet på svenska, trots att hon bara bott här sen augusti. Verkligen inte dåligt!

Jag tog en vända in till stan, därför att jag tyckte att jag skulle unna mig något fint klädesplagg. Jojo, det gick ju utmärkt. Jag htitade en del potentiella köp, men aldrig i mitt liv att jag skulle försöka ta mig in i någpt provrum. Fy sjutton, hur kunde man vara så dum och tro att man skulle kunna håll sig lugn bland sissådär hundra tusen människor...Det är ju fredag. För fan. Och jäklar vad frustrerad jag blev där ett tag. VARFÖR finns det så mycket barnvagnar, och VARFÖR tror de att de kan köra hur som helst, och VARFÖR ska de ta sig in på de tajtaste, mest trånga utrymmena i en pytteliten affär? Nej, ibland så brister det bara. Och när en gubbe körde på mina hälar med en barnvagn och bara flinar åt mig, då åkte jag hem, usch då orkade jag inte mer.

Så nu är jag här och varvar ner lite innan jag ska åka till Lizette om drygt en timme. Ska käka tacosgratäng och titta på Idol och spela Wii med henne och Nomie. Kan bli en riktigt skön kväll, precis en sån kväll som jag behöver.

Detta blev det enda köp jag gjorde i hysterin by the way. Alltså visst, den är riktad mot ungdomar men ändå. Jag älskar ju Sex and the city-serien, så jag var väldigt nyfiken på den!


Fina, fina tillvaro!

Ja, trots att det finns mycket som är givet för nederlag, så tänker jag försöka bortse från det och fokusera på allt som ger mig en positiv känsla nu! Små saker som stora saker. Som ett exempel, så känns det som att jag har kommit igång med marknadsföringskursen (det är verkligen på tiden). Ett annat som boostar mig lite extra, är att jag klarade den där satans organisationstentan! Det kändes inte som om det gick när jag väl lämnade tentasalen, men vad sjutton! Jag borde tro lite mer på mig själv. Jag har aldrig failat på en tenta förr (förutom köttkursen, men där valde jag att inte plugga på grund av att mormor blev akut sjuk).
Så: bli lite mer positiv, tro lite mer på mig själv och köra järnet!

Man kan ju verkligen säga att det har blivit höst nu. Idag var det ju verkligen iskallt, så man trodde ju att vintern redan var här. Och om det är så kallt nu, till och med när man har vinterjacka; hur sjutton ska det bli i vinter, när det tydligen kommer bli den kallaste vintern på 1000 år enligt metrologerna? Ska bli väldigt spännande, för det var ju knappt så man uthärdade förra årets vinter här i Göteborg!

Idag tog jag en riktigt skön sovmorgon (vet inte riktigt vad det var jag missade i skolan) till klockan 10. Tog en dusch, gjorde mig i ordning och tog bussen till skolan och mötte upp min grupp bestående av Nomie, Robin, Karin & Harald. Vi skulle åka på en liten utflykt till Jörlanda och Stenungssund för att observera lite faktorer för vårt projektarbete i marknadsföring. Blev egentligen inte så himla mycket gjort som vi hade tänkt oss. Åkte till Stenungssund, satte oss på en pizzeria och åt, ställde oss ute i kylan i max tio minuter innan vi gav upp och åkte hem. Haha. Men vi hade åtminstone en trevlig utflykt med många skratt!

Jag har fått hem mina bläckpatroner idag, bara det att jag aldrig har bytt sånna någon gång, så det här kan ju bli spännande. Mina väggar är nog svarta istället för vita när jag väl är klar...
Eftersom jag fortfarande är sjukligt mätt efter pizzan vid klockan 1, så tänker jag bara dricka en smoothie ikväll. Vet inte om det blir mango eller hallon & banan? Kanske banan & kanel? Kunde vara nice kanske!

Nehej, nu ska jag skriva klart min del på projektet, göra en smoothie och sen fortsätta att läsa igenom det där svenska kompendiet på 350 sidor...yay. Jag är på sidan 52 för tillfället. Wish me luck!



Och för den som inte visste: jag saknade mitt svarta hår så fruktansvärt mycket, så nu är det tillbaka, för att stanna!





Jag har upptäckt en ny grupp också, The Noisettes. Mycket bra, värt att lyssna på!



Smile at me, sing with me, dance with me

Tog en sån där härligt lång skön sovmorgon idag. Drog på mig lite kläder och satte mig uppe i köket och åt lite frukost. Alltid trevligt att sitta där uppe, för de flesta gånger har man sällskap. Därefter tog jag en lånpromenad på en och en halv timme. Det var så otroligt skönt, det är så vacker väder idag. Kallt, men soligt och friskt. Väl hemma igen tog jag en lång, varm skön dusch och drog på min de typiska pluggkläderna (bekvämt) och värmde på spaghetti och köttfärssås.

Så, jag har svenska kompendier till marknadsföringen att läsa igenom på datorn, på ca 350 sidor. Det kommer ju ta sin lilla tid, men då får det väl göra det, därför att idag är första dagen jag sätter mig och pluggar i den här kursen, trots att den började för två veckor sen. Inte en dag för tidigt liksom.

Igår kväll var Nomie här och vi lagade ugnstekta marinerade kycklingfiléer, friterade potatisklyftor som vi gjorde själva och en currysås som blev helt ljuvlig. En flaska vin och Baileys på det, så hade vi ju skapligt kul sen :D Tittade på Idol och spelade TP och det är ju fantastiskt vad roligt allt blir med lite vin.

Om en vecka kommer mamma ner hit på besök. Ska bli jättetrevligt. Då ska hon få hjälpa mig med att storhandla det ena och det andra. ;D
Jag funderar på om jags ka ta och gå ut och fotografera imorgon om det är lika fint väde som idag. det var så himla länge sen jag gjorde det. Och hösten är ju min favoritårstid, så större chans att få bra bilder.

Ikväll tänkte jag kolla på antingen Laws of attraction eller Hide and seek på tv, men har nog inte riktigt bestämt mig för vilken ännu. Återstår att se!



Milord


Jaaaaa...ha?

Och jag förmår mig inte att plugga idag heller. Jag har lagat massor med spaghetti och köttfärssås och gjort en hel drös med kanelbullar. Det doftade väldigt gott i köket, blev jättegott men tog lång tid och gav mig en jäkligt öm rygg.

Imorse skulle jag gå upp klockan 6, för föreläsningen började 8 och allt morgonfix tar ju sin lilla stund med dusch, frukost och göra sig iordning och ta sig till skolan. Tänkte att jag skulle lägga mig tidigt igår, men så fastnade jag i en två timmars pratstund uppe i köket samt tittade på Pretty Woman till klockan 24. När jag väl somnar, så vaknar jag till vid 1 av en satans fest utanför fönstret. Klampar skitförbannad upp och smäller igen fönstret och när jag i min ilska gör det, så drar jag ner blomkrukan i golvet. Jord, vatten och blommor överallt. Går lite surt och lägger mig utan att ta hand om det och jag lovar, jag la ner huvudet i fem minuter sen ringde klockan! Min första tanke när jag hör att klockan ringer, är: "Åh, nu är det någon stackare som måste gå upp...tur att JAG får sova vidare! Ehm...nej, vänta, klockan är....fan. Sex."

Men, tro det eller ej, det blev en bra morgon ändå. Jag bestämde mig för att ändra ALLA mina morgonrutiner. Så istället för det vanliga: upp-dusch-frukost på rummet-sega-sminka-stressa iväg, så blev det istället upp-dusch-lugn och fint göra mig iordning-bädda-sätta på kaffe-äta frukost uppe i köket med sällskap-lugnt gå till bussen.

Väl på föreläsningen var nog jag den enda som var vaken. Rätt lustigt med tanke på omständigheterna, men vad sjutton.

Egentligen så råkar det ju vara så att jag inte har något vettigt att göra ikväll egentligen. Jag har redan promenerat i flera timmar idag, det är ingenting bra på tv förutom i en halvtimme, jag har inga nya roliga filmer, ingen ny rolig serie, orkar inte ta ett bad, vill inte spela tv-spel, har ingen ny rolig bok, orkar typ inte gå ut. Och trots det, så förmår jag mig inte att öppna den där dumma marknadsföringsboken. JAG. VILL. INTE.




I can´t get no satisfaction. En låt som funkar i ALLA lägen.






Och den här är ju så jävla kul!


Framtidsvisioner

Nu börjar jag friskna till lite, vilket är väldigt skönt. Så nu är det slut på allt det lugna. Nu har jag kört igång med projektarbetet i den här kursen, vilket går ut på att göra en analys på ett trädgårdsföretag utanför Göteborg och diskutera hur detta företag kan marknadsföra sig på bästa sätt. Det kan vara intressant, jag och min grupp har börjat komma en lösning på spåret.

Ikväll ska jag åka och handla mat för de kommande veckorna, lite tajt är det minsann, pengarna kommer inte förrän den 25:e. Och jag har shoppat lite för mycket. Tänk, att det här med "man lär sig av sina misstag" helt enkelt inte stämmer in på mig.
Senare kommer Nomie hit, för vi tänkte komma igång och plugga på marknadsföringskursen. Vilket kan vara bra för mig, för att jag har inte haft motivationen att öppna den där boken, trots att kursen började för mer än en vecka sen.
Sen känns det alltid enklare för mig att göra nödvändiga saker, när det är städat och snyggt runt omkring mig. För jag har en otroligt schysst lägenhet nu. ( Det var ju bara det där med att sy upp gardinerna...)

Och så har jag kommit på en ny bra grej. Jag har alltid lite svårt att vakna på morgonen, eller ja, svårt att ta mig upp. Så därför har jag ställt den här jättesnygga radion jag har fått av pappa, på nattduksbordet. Så jag klickar på den när jag vaknar, så då somnar jag inte om igen. Och så behöver jag inte gå upp direkt heller. Jättebra!

Jag har alltid sagt att det är viktigt att ha lite saker att se framemot för att orka med vardagen. Här listar jag därför upp lite grejer här:

Oktober
- Dimmu Borgir (kanske)
- Mamma kommer på besök
- Chokladutställning på Stadsmuseumet
- Föreläsning med Al Gore
- Någon trevlig Halloween-fest kanske?

November
- Inte vet jag, ge mig något roligt förslag?

December
- Jag får äntligen åka hem till jul (shit, det är bara två månader kvar till jul!)

Januari
- Slut på de där dumma ekonomikurserna
- Praktik i 10 veckor, jag har ansökt om två caféer här i stan. Hoppas hoppas!

Angående min framtid, så har jag tänkt en hel del. Eftersom jag framförallt vill syssla med café, så kommer jag inte att gå kvar sista året på min utbildning. Jag anser att de kurser som kommer att vara då, är ingenting som jag har användning av inom min kommande proffession. Istället kommer jag att söka baristakurser och bagerikurser, något som jag faktiskt är intresserad av och kommer att ha användning av.
Därför kommer jag alltså att avsluta mina studier efter den här vårterminen, så nu har jag registrerat mig på en bostadssida (fler tillkommer) så att jag förhoppningsvis har någonstans att bo sen (för jag får inte bo kvar här i mitt studenthem, eftersom här får man bara bo när man pluggar). Om det nu inte blir så att jag söker kurser på universitetet som kanske har barista och bageri utbildningar. Jag ska göra fler eftersökningar, men det känns ändå som att jag har en bra framtidsvision just nu!




Det här med att vara sjuk.

Man blir visserligen alltid lika bitter när man blir sjuk. Men jag har funderat lite, och det här var nog exakt vad jag behövde. Jag behöver tvinga mig själv att ta det lugnt, och vad kan i så fall vara bättre än att vara sjuk? Jag har ju liksom inte så mycket annat val än att vara lugn. Så därför har jag gjort det bästa av dagen. Jag storstädade lägenheten, men har givetvis tagit det lugnt när jag har gjort det. Har bland annat gjort såna där saker som jag inte har orkat att göra tidigare. Till exempel städa badrumsskåpet, städa översta slafen i garderoben och byta gardiner och sätta tillbaka rullgardinerna. Och åh, vad jag är nöjd. Såhär blev det:

 

 

 


Det blev så himla mycket ljusare här inne när de där mörka gardinerna kom bort. Och det är nog precis vad som behövs nu när det börjar bli höst, lite ljus.

Så, man får väl vara glad att man blir sjuk emellanåt. Nu är det bara de där gardinerna jag ska orka lägga upp. Men det får nog bli senare.
Nu har jag just gått ut med en massa skräp (blir lika förvånad varje gång jag städar, att jag lyckas bli av med så mycket skräp) och så hittade jag alla mina teer högst upp i bokhyllan nu när jag städade, så jag har just avnjutit en kopp Indian Chai med smak av äpple & kanel. Mmmmm!

Härnäst funderade jag lite på vad man ska laga för mat till kvällen. Egentligen har man inte lust att äta alltför mycket när man bara är inne såhär. Men äta bör man ju, annars dör man ju.

Det har varit en riktigt skön dag, jag måste säga det igen. Det är nog första dagen på väldigt länge jag bara tar det lugnt och gör lite vad jag vill, UTAN dåligt samvete! Det är hemskt att det inträffar så sällan, egentligen.
Men ikväll ska det få bli fiskpinnar och potatis med sallad och citron tänkte jag. Och så ska jag titta på "Halv 8 hos mig" och sen en film och lite popcorn.

Om två veckor kommer min mamma ner hit och hälsar på. Det ska bli jättemysigt, jag saknar min mamma!

Jag har också funderat mycket på framtiden, men jag tänker återge det när jag har kommit fram till nåt vettigt. Gud vet när det inträffar. Men just nu ska jag i alla fall kämpa på med skolan. Tyvärr har jag ju inte ens öppnat den där marknadsföringsboken ännu. Men det kommer, det kommer.

Det får bli imorgon, för idag är det MIN DAG!

Edith Piaf – Milord

Självömkan?

Jag gillar att ha saker att göra. Jag gillar att ha huvudet fullt med tankar och funderingar. Jag gillar tempo, och jag gillar rutiner. Vad jag däremot inte gillar, är att vara sönderstressad, ha sömnproblem för att man inte kan sluta tänka på allt, ha ångest för allt man inte gör och ha dåligt samvete så fort man slappnar av minsta lilla. Det är exakt såhär det är just nu. Plus en förkylning med feber, ett ont knä och en påbörjad ny inflammation i tandköttet på köpet.
Jag känner mig fullständigt slut och är trött för jämnan. Vanligtvis är plugga det enda jag gör, men just nu har jag fastnat i allt inte göra någonting alls. Det känns inte bra alls. Men nu har jag fått lite hjälp, och mer hjälp kommer inom kort vad gäller den här satans stressen.

Så, syster har varit här en vecka och åkte hem idag. Det har varit mycket trevligt med sällskap under en vecka, det var precis vad jag behövde. Shopping, matlagning, utekvällar och massvis med serier och soft-tid.
Och imorse när jag vaknade, så var halsen uppsvullen och jag hade feber. Så fruktansvärt typiskt, när man först hade en sån fin inställning till den här veckan. Jag tänkte träna och vara duktig och ta tag i allt sånt där. Men så blev det ju inte. just nu känns det bara som att jag växer på bredden, trevligt...

Men, jag pallrade mig iväg till skolan i alla fall. Och vi hade en fantastiskt bra föreläsare, så det ska man ju vara glad för att man orkade trots att man var sjuk. Jag vet ju andra som var på tok för bakfulla för att åka till skolan, och andra som inte ville gå upp ur sängen...nämner inga namn. ;)

Så nu sitter jag med en kaffekopp och tänkte blogga lite. För det var ett litet tag sen. Men eftersom syster har vart här så har jag inte gjort det. Det skulle verkligen behövas städas här inne, men jag mår ju inte bra, så varför skulle jag?

Det här blev ett typiskt självömkan-inlägg, men då får det väl vara så för den här gången.

Nu ska jag ta ett varmt bad, och sen lägga mig och titta på en film!




Alltså ursäkta min bitterhet.

Jag tror att jag blir knäpp snart. Här har man gått och väntat i en och en halv månad på att få komma till läkaren, sen skjuter de fram tiden en vecka. Och när man väl kommer dit, vad händer då? Absolut nada. Då ska jag sitta hemma och vänta på ett brev från ortopeden i över en månad, och vem vet när jag väl får tiden? Jag blir så sjukt förbannad.
Då har jag alltså väntat 1½ månad, betalat pengar, väntat i 40 minuter i den där jävla väntsalen med en hypokondrikertant som tjatade hål i huvudet på mig, och får efter många om och men komma in till en doktor som ser ut som en förvuxen Kalle Anka, har garanterat en skjorta i garderoben att välja på sen de senaste tio åren tillbaka och släpar orden efter sig när han pratar. Och så hör han ju med arslet också.
"Idrottar du Emma?"
"ja, jag joggar och gymmar."
"Aha, gymnastik....*antecknar*"
"Nej, gymmar. Du vet, tyngdlyftning och sånt."
"*Antecknar*....gymnaaaastiiiik...."
"Men...ååh."

Så varför kunde de inte bara skicka mig till en ortoped direkt, när jag utförligt hade beskrivit mina problem i telefonen? Så här ska jag gå och ha ont ännu längre, bara för att de är så sjukt sega. Ibland blir jag förbannad.
Fick i alla fall några slags tabletter som gör att kroppen ska bli bättre också, eftersom min hud är så känslig just nu att det knappt går att peta på den. Skulle gissa på att det är stressen som gör det. Kul att man får hjälp med någonting i alla fall.

Vid ett börjar skolan, så nu har jag en del tid att slå ihjäl...Bädda sängen, dammsuga, slå in en present, se på några avsnitt av One Tree Hill....

Nehej, om jag skulle ta en andra frukost nu?




Allt det där man inte ser.

Jag har insett en jävligt tragisk sak, men är ändå förvånad att jag inte har insett det tidigare: jag är sjukt stressad.
Jag tänker inte redovisa alla mina problem, men jag har ont i ryggen, nacken och huvudet, får eksem och sover illa. Det är väl inte meningen att man ska få dåligt samvete över att vila en timme eller två?

Klockan 8 imorgon bitti ska jag till herr Knädoktor och se vad han säger om mitt knä. Därefter ska jag vara i skolan mellan 13-18 och börja med marknadsföringskursen, samt få information om praktiken till vårterminen. Sent på kvällen runt 23-24 kommer Jossan och pappa ner hit. De ska övernatta i min lägenhet, vilket ska bli spännande med tanke på att min lägenhet är ju lika stort som ett slott...nästan...
Jossan stannar i en vecka, och pappa åker hem på onsdag. Skoj! Ska bli väldigt trevligt med lite sällskap efter många veckor med brist på sällskap egentligen, pga att jag har lagt min själ på att plugga. Och så gjorde man den där satans tentan i fredags och det kändes som om den gick åt helvete...Så jävla roligt. Hjälper ju verkligen min stressiga sida.
På fredag är det två fester: en i trappuppgången, och en hemma hos Lizette. Eftersom jag var tvungen att nobba mina korridorsvänner nu i fredags, så sa vi att vi skulle ta det nu på fredag istället. Så, jag tänkte en förfest här och sen vidare till Lizette och sen vidare ut. Kan bli riktigt skoj!

Lite grejer som jag har tänkt införskaffa, är bland annat en skohylla, med tanke på att jag har skor för en hel armé (om de nu gillar högklackat) och så är jag lite sugen på att skaffa en Xperia. Men frågan är om man ska köra på delbetalning eller inte. Får rådfråga min kära far.

Alltså, kursboken till marknadsföringskursen är ju inte nådig. Den väger typ 3 kg, är på 850 sidor och är på engelska. Den är tamejsjutton inte ergonomisk någonstans. Och den där ska jag gå runt och släpa på i fem veckor? Ryggen lär ju inte bli bättre i alla fall.

Om man ska sluta vara så negativ (vilket jag ändå tycker att jag kan få vara med tanke på alla omständigheter, inklusive de jag inte har räknat upp), så kan man ju åtminstone glädja sig åt att hösten är här (jag gör det i alla fall, vet att många inte håller med mig där). Jag älskar färgerna, jag älskar den friska luften, jag älskar mystiken och jag älskar att få tända ljus när det börjar bli mörkt och dricka en kopp te.

På tal om ingenting: FY FAN vad det är dyrt att handla. Jag ska nog sluta äta.

Sen kan man ju vara glad över att man får vara tacksam....tack och hej.



Känner mig ungefär lika bitter som professor Snape.


RSS 2.0