Ett ögonblick av svaghet.

Är det inte rätt intressant, att vi alltid intresserar oss för det som inte är bra för oss? Alkohol, cigaretter, för mycket fet mat, för mycket godis, sova bort hela dagarna istället för att göra någonting vettigt? Jag tror jag vet varför nu. För att känna att man lever. Att vara duktig jämt, blir väldigt tråkigt i längden. Att kunna unna sig någonting "dåligt" emellanåt, tror jag är riktigt bra istället! Det är ju omöjligt att finna motivation till allt som är bra, om man inte någon gång kan få göra någonting "förbjudet".

Jag ville inleda det här blogginlägget med en fundering jag har haft länge. Och mycket av det kommer av att jag har insett att jag har för stora krav på mig själv. De kraven jag har haft på mig själv under detta halvår, har varit att sluta röka, gå ner tio kilo, äta nyttigt, ta tag i skolan och sköta den utomordentligt, träna varannan dag och hålla ordning i lägenheten, utan damm, utan disk, utan obäddad säng, utan kläder överallt.
Och helst ska allt detta ske samtidigt, på en gång. Och så har jag blivit missnöjd med mig själv för att jag inte har kunnat uppfylla alla de där kraven. Det är först nu när jag ser på alltihopa som jag inser det: det är inte möjligt för en människa att klara av allt det där på en gång. Så innan jag insåg det har jag gått runt och varit deppig. Men det är ju helt fel.
Kom ihåg det här, när du lägger upp krav för dig själv. Ta en sak i taget och var stolt, även om du bara skulle klara av någon enstakad sak!

Men just nu för min del, så är det skol-delen som inte har hållt på min kravlista. Jag är nog fortfarande inte tillbaka från påsklovet, och det är väldigt dumt. Men, jag har klarat mycket annat istället. Jag tror inte att jag kommer kunna fokusera någonting mer i vår på skolan, så därför är det bara bra att vi slutar på onsdag. Är det så att jag misslyckas med något moment, så får jag hantera det i höst. Men, jagh ar inte misslyckat med ett enda moment under hela året, så jag är ändå stolt!
Så därför ska det bli väldigt skönt att få åka hem till Ludvika på onsdag, och få skaka av mig allt. Så får jag även lite lov innan jag ska börja jobba i juli.

Detta kan bli en riktigt bra sommar!


Älska Muse. Och sångaren...*nom nom*


Give me something to sing about!

Jag har så många känslor på en och samma gång just nu. Omotivation, glädje, utmattning, ensamhet, inspiration, desperation, ilska, längtan, tvivel. Ibland kommer alla känslorna samtidigt, ibland kommer de en och en. Idag har jag nog lite av varje. För tillfället känner jag att känslor kommer och går, men att jag till största del är trött på dessa otroligt dumma ovanorna, som att strunta i att städa, strunta i att diska, strunta i att plugga, strunta i att äta nyttigt emellanåt osv, strunta i att sova regelbundet, strunta i att äta regelbundet. Jag orkar inte riktigt ta tag i allt. Det finns inte tillräckligt med vilja just nu att orka göra allt det där. Jag känner att jag behöver åka hem lite och koppla bort skolan, ha lite mer folk omkring mig just nu och få känna att jag inte har några måsten.
Men det dröjer två veckor till, så tills dess ska jag orka ta tag i en ostabil ekonomi, fullt ös med skolarbete och tenta.

Idag har jag tagit världens bästa promenad med världens bästa Alicia. Vi gick i 2 timmar, och tog en sväng in på Världskulturmuseumet. Det var en mycket trevlig eftermiddag, efter att ha stått och lagat mat sen imorse och ätit halvt ihjäl mig på en buffé.
Imorgon bitti ska jag ta mig till Hjamlar Brantingsplatsen så jag kan bila med Alexandra till Partille på studiebesök hos köttgrossist. Känns lagomt kul, men det kan ju inte vara värre än slakteriet liksom. Efter det ska jag och Nomie sätta oss med vårt måltidsprojekt. Så känns det bra att komma någonstans i den här asjobbiga kursen!

 

Såhär blev dagens middag!

 

 

 

Älska den där grejen med tomaterna :) det var första gången jag provade!



My anaconda don´t wanna non anless you got buns hun!

Idag är motivationen på topp, konstigt nog! Eller kanske inte, med tanke på vädret. Men jag tycker fortfarande att det är konstigt, att vädret kan påverka en så här pass mycket. Men idag klagar jag inte. Nu känns tamejsjutton det mesta bra! Jag klev upp i bra tid, trots att jag var ledig idag (ja okej då, kunde inte somna om efter att jag vaknade av sopbilen vid 8.) Orkade diska upp allt, orkade ta en promenad bort till Willys bortåt Mölndal och handla inför morgondagens matlagning i skolan (som för övrigt kommer att bestå av exotisk fläskfilé med mango, banan och curry, serveras med ris och jordnötter och färgsprakande paprika) Kan bli en riktig höjdare!

Ikväll hade jag tänkt att en gång för alla skriva klart min kompletteringsuppgift om huruvida köttet vi handlar är säkert eller inte och hur man definierar säkert kött. Tråkigt, men det måste göras.
Sen hade jag tänkt ta igen en massa Lost-avsnitt osm jag fortfarande inte har tittat på. (Nu tyckte jag verkligen jag hörde vingslag, har jag en fågel ibnne i badrummet?)
Nej, jag hade ingen fågel i badrummet.

Nu ska jag ta mitt pick och pack och gå upp mot Gibraltar, för nu ska jag gymma med Alicia! :D

Avslutar inlägget med denna video, för de ska jag se i sommar :D


Min motivation & jag.

En vän har lärt mig att se det jag har lyckats med, inte det jag har misslyckats med.
Så idag, har jag lyckats med följande (utan att ta upp de saker jag inte har gjort idag)

- Handlat ingredienser inför matlagningen imorgon
- Tagit en promenad
- Lagat matlådor
- Påbörjat litteraturseminariumskompeltteringsuppgiften (hihihihi)
- DISKAT
- Städat
- Påbörjat måltidsprojektet med Nomie
- Plockat undan all tvätt
- Slängt glas och farligt avfall
- Föreberett ett tal inför imorgon

Om ni tyckte att det är mycket, så har ni inte en aning om hur mycket jag har kvar. Men jag är då fan nöjd att jag kom så där långt! För motivationen har verkligen inte varit på topp på senaste. Och då menar jag ALL motivation. Jag vet inte riktigt vart den han tagit vägen. Men jag tror han knackade på idag och hälsade på. Men nu har han gått igen, han sa att vi kanske ses imorgon igen. Vi får väl se då.

Imorgon är det matlagningsprojekt i skolan. Nöt & kalv. Jag ska göra en paj gjort på nötfärs, chili, fetaost och basilika. Jag tror att det kan bli en höjdare. På torsdag ska vi laga fläsk, fågel eller lamm och där har jag dock inte den blekaste vad jag ska hitta på. Det kommer, det kommer.

Nu funderar jag på om jag tamejsjutton ska ta tag i att skriva klart litteraturseminariumkompletteringsuppgiften (hihi) så jag kan titta på lite Star Wars sen och sen sova!





Denna tar vi, bara för att jag & Karin kan!



 

 

I know i should go
But i follow you
Like a possesed
Theres a traitor here
Beneath my breast
And it hurts me more
Than you could ever guess
If my heart would beat
It would breake my chest


Det är en kille & en drake utanför mitt fönster.

Givetvis inte en riktig drake, utan en sådan som man flyger. Med linor. Han har kämpat bra länge nu att trassla upp alla linor. Blir spännande och se om han lyckas. Och snart är det Halv 8 hos mig som gäller.
Imorgon är det som sagt slakteriet i Dalsjöfors som är dagen "huvudpunkt". Jag har inte det minsta lust att åka dit, och garanterat inte att lägga ut pengar på att titta på döda djur, vilket jag verkligen önskar att jag kunde få slippa. Men, jag tänker inte få underkänt i kursen, så jag åker.

Killen med draken har nu gett upp efter en halvtimme och är påväg hem...


Åh, äntligen har Mad Sin kommit med nytt!


Lite omotiverad just nu.

Vad jag vet, så går det inte så bra just nu. Varit jättesjuk hela förra veckan och missade hela första veckan i Köttkursen. Gått miste om obligatoriska grejer vilket inte är superbra. Kom igång i går igen, men bara för att det gick bra så vaknar jag imorse av världens kramper i magen och börjar spy. *Misstänker att jag blev matförgiftad av kycklingen jag åt igår kväll*. Så det var ju härligt. Så blir det bättre en liten stund och mellan kramperna så spriner jag runt och försöker göra mig klar inför skolan för att jag inte kan missa en obligatorisk grej till. Och ni tror att jag kom iväg? Nej, jag blev såklart liggande i sängen till klockan 12. Då var det minsann bra igen, men då var också skolan slut. Läraren tycker att jag ska hoppa av kursen och göra den vid ett senare tillfälle. Men när sjutton ska jag ha tid med det? Under höstterminen, när vi får kämpa ihjäl oss med ekonomikurserna? Skulle inte tro det. Och vad ska jag gå runt och göra i tre veckor framöver då? Glöm att jag kommer hoppa av. Nog för att det känns som om jag redan har tagit sommarlov (för jag har verkligen inte ansträngt mig det minsta seni nnan påsklovet) men jag kämpar hellre på med en massa kompletteringar dag och natt, än att hoppa av nu. Det där måste gå att ordna på något sätt.

För övrigt, så ser det ut som fan här. Det är disk överallt som jag inte har orkat ta rätt på, sängen är obäddad, det ligger grejer precis överallt, på skrivbord och golv och fåtölj och stolar, ja, allt där man kan lägga någonting. Och inte sjutton känner jag för att ställa mig och städa heller. Jag hade velat gå och träna idag, men som om det är en bra idé när jag mådde sådär imorse? Nej, jag tror att jag ska ta en promenad in till skolan senare för att hämta ut min tenta.

Hade i alla fall en jättetrevlig helg med mamma som var ner och hälsade på mig under helgen. Det har blivit shopping i stan, i Kungsbacka och i Ullared. Och ett Lisebergsbesök förstås. Alldeles utmärkt att gå dit en söndag innan högsäsong 2 timmar innan de stänger. Inga köer :) Dock, så blev jag lite överväldigad. Jag har aldrig i hela mitt liv varit höjdrädd, men i söndags kväll märkte jag att det var jag verkligen. Verkligen.

Imorgon ska vi göra ett studiebesök på ett slakteri. Känns fruktansvärt vidrigt, men det är obligatoriskt. Jag förstår inte hur det kan vara obligatoriskt, men på nåt sätt måste jag ta mig dit då. Hade en plats i en bil från början men så såg jag bilder därifrån och ångrade mig. Idag insåg jag att jag måste åka ändå, men då miste jag ju min plats i bilen. Så nu är det jag och en till som måste ta oss dit utan bil och det blir ju skoj, 180 :-. det känner jag ju verkligen att jag har råd med.
Usch, vad jag tycker allt är jobbigt nu. Jag vet att jag klagar mycket, men nu är det faktiskt lite jobbigt.




Det luktar såpa om mina händer.

Det är en vacker dag idag. Och jag fick komma ut lite i alla fall, trots att jag inte är frisk än. Jag blir galen av att sitta inomhus, när det är liv utomhus. Jag och Alicia har planerat en trevlig grillkväll imorgon med potatissallad och grillspett. Och inte sjutton har jag skrattat på mycket länge kände jag. Det är lätt att man blir lite deppig när man ligger inne och är sjuk. Men så åkte jag och Alicia och handlade på Maxi och gud vad jag skrattade åt precis allt. Jag älskar Alicia för det, hon får mig att skratta som ingen annan. När jag ser någonting som verkligen får mig att skratta, så önskar jag att hon var där, för det är bara hon som förstår det roliga i det hela. Och jag är otroligt tacksam för det.




Och precis när jag tror att jag ska gå mot bättringsvägen i min förkylning, så får jag något som verkar som öroninflammation. Är det inte bra imorgon bitti, så får jag minsann ta mig iväg till vårdcentralen. För nu vill jag bli frisk någon gång.
Men någonting som jag kan älska med att vara sjuk såhär länge, är vilken livslust man får! Man längtar efter de mest knäppa saker, eller vardagliga saker som man ofta bävar sig för i vanliga fall. Man längtar efter att orka gå ut med soporna, bara för att få känna den underbara vårsolen om så bara för en kort stund, att få andas den friska luften och titta på människor. Jag kan längta efter att ta den tråkiga vägen ner till spårvagnen, eftersom den plötsligt inte är tråkig längre då man inte har gått den vägen på länge. Och så blir jag så glad att jag ser någonting positivt i det negativa.



Dagen i sig har jag även tillägnat att pyssla i lägenheten. Egentligen inte städat så hemskt mycket, utan mer gjort om lite och förgyllt mitt lilla hem med småsaker som gör en lite glad. Jag måste bara fylla klart min fotoficka som hänger på väggen, då alla mina foton var för stora för den. Så det blir lite pyssel.

 

Min kreativa hörna





Kaffeverkstaden med mera





Marie Antoinette får en plats i badrummet





Fönstermys




Jag avslutar detta inlägg med en låt som jag tycker om.




Det haglar inte hos mig.

Men däremot hos Alicia, 2 km bort. Var väl en fin inledning på en ganska så länge ouppdaterad blogg? Tyckte jag i alla fall...

Jag har gått och blivit sjuk. Sen i lördags morse, förstås, bara för att jag kom hem till Ludvika. Kunde vara med på lite festligheter på fredagen, men sen har jag varot sängliggandes sen lördags morgon. Och fortfarande är jag inte bra. Lock för båda öronen så jag känner mig halvt döv, hosta, snuvig och feber och känner mig lite halvt borta. Men det känns att det börjar gå mot bättringsvägen.
Men imorse var det annat. Då hade jag hög feber och skulle kämpa mig bort till affären eftersom kylskåpet verkligen var jättetomt. Snurrig, helt jävla borta i huvudet och alldeles kallsvettig. Lite jobbigt var det minsan. Så jag kraschade i sängen efter att ha vart där. Nu mår jag lite bättre, efter att ha ätit rostade mackor med vinmarinerad rostbiff (mmmm!) och gurka, en kopp kaffe och en Risifrutti. (Åt även upp fyra blåbärsmuffins, som jag efteråt såg innehöll 7 olika E-ämnen. Då mådde jag inge bra längre.)

Jag har missat en del i skolan tyvärr. Kursstarten för köttkunskap hade vi i måndags och jag misstänker att jag inte kommer orka pallra mig iväg imorgon heller. Så det blir ju kul med kompletteringar, det är tamesjutton det sista jag behöver känner jag. Men vad kan jag göra liksom?

På torsdag ska jag och Alicia ha grillkväll, med grillspett och potatissallad :D och marshmallows så klart!

På fredag kommer min mamma ner hit och bor över helgen. Vi har planerat mysig middag på fredagkvällen, shoppingtur under helgen (jag behöver ett par nya skor bl.a) och bara ha en allmänt trevlig helg!

Så det blir en vecka att se framemot :) så fort jag blir frisk!

Nehej, nu ska jag passa på att städa upp lite när jag har ork!



Bild från Valborg, jag och Louise!







Haha, jag kände att det var dags nu!


RSS 2.0