Sömnpiller nummer ett.

Idag var jag duktig och satte igång direkt med pluggandet efter frukosten, men det var nog ett misstag. Att äta en massa frukost, bli proppmätt, sätta på lugn musik och läsa en ointressan, oförståelig text var nog faktiskt inte det smartaste. Nu höll jag ju på att somna. Så då får det bli en paus.

Igår eftermiddag satt jag och Robin och pluggade i flera timmar på Condeco. Det kändes riktigt bra att diskutera alla de här dumma begreppen och teorierna högt med någon annan, för då fastnade det rätt bra och man fick lite nya perspektiv på saker och ting. Och vi gick igenom de gamla tentorna, och det gick relativt bra förutom vissa områden. Så idag ska jag kämpa på till fyra för då ska jag träffa Karin och plugga på resten. Och imorgon förmiddag får jag se om det blir någon tid över för plugg innan tentan 14.30, för först ska jag duscha, göra mig iordning, packa väskan och hämta ut tågbiljetter för jagska åka till Jönköping direkt efter tentan. Troligen får det här bli den sista dagen jag lägger energi på tentapluggandet.

Men nog snackat om det, nu vill jag inte tänka på det för en stund.
Var ut till Vasastan med Robin och hans kompisar igår kväll och drack lite vin. Det var jättetrevligt, det var precis vad jag behövde.
Det roligaste var nog när jag och Robin satt inomhus innan de andra hade kommit, och så slog de igång en projektor vid 8-tiden och det dök upp en stor bild på väggen. Yay, nu ska de visa Idol, tänkte vi. Jo tjena. Så slår de igång en jävla fotbollsmatch liksom. Det roligaste av allt, var att de hade det på ljudlöst, och så hade de jätterolig, löjlig musik i bakgrunden i baren, och det såg så kul ut med den musiken till fotbollsmatchen, haha. Jaja, lite lättroad.

Usch, det kliar på hela kroppen på mig, jag vet inte riktigt vad det är som är fel. Det känns som en allergisk reaktion, men på vad vet jag inte. Och det där är alltid lika spännande när man är lite överkänslig som jag är. Man får alltid själv försöka lista ut vad det är man är känslig mot. Vilket inte alltid är särskilt lätt. Det tråkiga är väl att jag har klöst mig inatt och har stora rivmärken ovanför hjärtat. Ser precis ut som om jag har försökt slita ut det, haha. Usch, otäcka tanke. :S

På måndag ska jag till läkaren med mitt knä. Det är jag lite nervös för, därför att man aldrig vet vilket besked man får. Kan innebära att de måste skära i knät och hålla på och greja, och jag är så sjukt livrädd för sånt där.
Sent på måndag kväll kommer pappa till Göteborg, och, beroende på vad det bli för jobbesked, kanske Bosse också! Och på måndag eftermiddag börjar även nya kursen. Lite tacksam får man ändå vara att man har en hel helg att slippa tänka på någonting!




Åh, jag kan inte annat än att älska hösten!





Lyssna på den låten, så blir du glad.


Nirvana – Turnaround - BBC John Peel Session 1990

Liket lever.

Eller var det livet leker?

Idag känner jag mig rätt lugn, trots att det är tenta på fredag och tusen saker att lära sig. Men jag kände att jag började plugga i god tid, och känner att det här kommer jag att fixa!
Och dels känner jag mig lugn då jag fick höra av tandläkaren att det inte var aktuellt att operera bort visdomstanden. Dock skulle den ju kunna ge besvär i framtiden om jag har otur och inte sköter om tanden ordentligt. Fast vid det laget har den förhoppningsvis växt ut och att jag kan dra ut den istället för att operera bort den. Så idag fick jag en liten tandborste av tandläkaren ("Varsågod, den här fååår du utav mig." Kunde ju inte låta bli att tänka på Yrrol, så jag började ju givetvis skratta och så tittade han lite konstigt på mig) och så har jag handlat ny tandkräm, en ny tandborste och Hexident, så att jag kan göra ALLT för att slippa avlägsna tanden.
Men, alla goda besked kommer ju inte utan ett mindre bra besked också: "Emma, du har ett hål i en av dina tänder som vi måste laga här framöver, och så har du väldigt mycket tandsten. Välkommen åter liksom."

Och så var det rätt skönt att de ringde från vårdcentralen och sa att min tid blev inställd imrogon bitti (ortodpeden), och blir förflyttad till måndag morgon istället. Perfekt, för då får jag sova ut imorgon bitti!
Förmiddagen var skitrolig, på grund av lite olika anledningar. Men någon förstörde min frisyr, så från en snygg tupering till en pottfrilla. Tack!
Men lunchen börjar ju bli lite tjatig. Jag har typ ingenting i mitt kylskåp, men har inte heller orkat handla någonting, så jag har typ stekt på en hamburgare en gång om dagen. Hur kul är det liksom. Så idag ska jag iväg till Ica Fokus och storhandla med Nomie. Jag misstänker att man går därifrån fattig, för fatta vilket utbud de har. Men jag fick ju lön idag, så det kanske blir oxfilé och hummer för hela slanten?

I och med att jag sitter böjd över den där satans organisationsboken dagarna i ända, och har en totalt fel kudde så jag sover illa, så är jag så sjukt stel i rygg och nacke, så till ikväll har jag bokat en ryggmassage! LYX!

Nehej, ska man kanske ta och fortsätta tuntaplegga nu då? ( Jag skulle berätta för Alicia vad jag hade att göra i veckan: "Jaaa, jag har tenta på fredag, så jag ska sitta inne och tuntaplegga hela veckan! Ojda, jag menade tentaplugga!"





Vad ska man laga för något flashigt ikväll?

Faktorer som stör ditt pluggande, och hur du omvänder de till någonting bra!

Som student, så vet man att man ständigt har mycket att tänka på. Med en del erfarenheter, så vet jag att en hel del grejer kan vara problem. Här tänker jag därför redovisa hur jag upplever saker, och hur man kan göra någonting bättre av det!

Det där med att följa en serie

Problem: Jag har alltid någon serie jag följer. Och just det kan lätt vara ett störmoment i pluggandet. Som exempel, så kanske jag sätter mig och tittar på ett avsnitt när jag kommer hem, och så fastnar jag så sjukt lätt. "Jävlar vad spännande, jag undrar hur det slutar!" Ni vet, sådana där typiska avsnitt som slutar så fruktansvärt spännande med hundra frågetecken, så att man känner ett visst tvång att fortsätta kolla.
Lösning: Man ska få unna sig lite tid till någonting annat, så självklart ska man få bryta av och titta på en serie, vilket de flesta gör. Men det smartaste, är att välja de här serierna med 20-25 minutersavsnitt, och gärna någonting humoritstisk, SAMT en serie med relativt fristående avsnitt, t.ex Vänner, How I met your mother, Scrubs osv. Inte de serier som består av 40-minuters avsnitt, för det är oftast de som blir så himla spännande.
Sträng förbjudet: LOST




Det där med att supa

Problem: Man släpper pluggandet totalt och kastar sig ut på krogen, släpper loss och super sig full och kommer hem sent, vilket innebär att man somnar på morgonen, vilket i sin tur resulterar i att man sover bort halva dagen. Och inte sjutton sätter man sig och pluggar den resterande delen av dagen.
Lösning: Ja, en lösning är ju att inte dricka så mycket, men det vet vi alla att det väldigt sällan funkar. Däremot kan man tänka på att inte gå ut mitt i veckan (vilket är rätt lätt att man gör i Göteborg t.ex då allt är öppet 24/7). För att om man går ut i veckan, så blir det som en helgdag. Och då gör man inte mycket dagen efter heller. Därför är det smartast att göra det på helgen, för du skulle ändå inte ha gjort särskilt mycket under helgen. Vilket helt enkelt gör att du sparar in en dag! Smart va?
Strängt förbjudet om du går ut mitt i veckan: Tequila-race. Slutar aldrig bra.




Det där med maten

Problem: Jag ska sitta inne och tentaplugga en hel vecka. Då kan jag ju alltid lyxa till det med pizza, chips, godis och hämtmat, för jag orkar inte laga någon mat. Och eftersom jag sliter som ett djur, så kan jag ju unna mig allt det där.
Lösning: Problemet med att gå och köpa en pizza och trycka i sig, är att visst, det mättar magen, men man blir så fruktansvärt slö och orkar inte göra någonting alls i en timmes tid. Och att äta chips, det gör dig också slö och mättar inte magen. Godis funkar bara för tillfället, ett sockerrus, sen lägger det sig igen. Och det är ju helt meningslöst att sitta och halvsova när man ska plugga.
Bra grejer, är att köpa frukt för att ersätta sötsuget. Drick kaffe, men i lagom mängd. Vatten ska man inte heller underskatta, för det behöver man så himla mycket mer än vad man tror.
För att lösa det där med orken: laga en massa matlådor någon vecka innan tentaveckan och frys ner. På så sätt är det så enkelt att plocka upp ur frysen och bara värma på när man inte har tid eller ork att laga mat. Man kan också satsa på att ha ingredienser till enkla maträtter i kylen, som går snabbt att laga. Men man bör tänka på att äta någonting som ger energi. Annars blir man trött.




Det där med musiken

Problem: Vissa klarar inte av att plugga utan musik (jag en av de) men problemet är att många kan inte lyssna på vad som helst, för då sitter man och sjunger med och plöts ligt inser man att de 2 sidorna man har läst, har inte fastnat för fem öre.
Lösning: Lyssna på någon lugn, instrumental musik som du inte kan sjunga med i, och som också gör dig lugn mentalt, vilket resulterar i att du blir mer fokuserad och presterar bättre.
Strängt förbjudet: Den nya skivan med det bra bandet.....(det problemet har jag just nu)





Det där med sömnen

Problem: Du önskar att du kunde utöka dygnet med sissådär fem timmar, för du kunde hinna med så mycket mer. Sitta uppe halva nätterna och plugga, sova för få timmar och sen upp tidigt, och sen hålla på så i flera veckor.
Lösning: Försök se till att hamna i en bra rutin. Se till att försöka gå upp samma tid varje dag, oavsett om du är ledig eller inte, och gå och lägg dig samma tid varje kväll. (Men nu bortser jag från helgerna). Om man kan bestämma sig för att den och den tiden på dygnet ska jag sitta och plugga, inga undanflykter. Om man ser till att avsätta så många timmar om dagen som man anser är rimligt och behövligt, så är det jättebra. Bäst av allt är om man inför det där för sig själv så fort en kurs börjar, så är det så mycket enklare att komma till tentan förberedd.




Det där med pauser

Problem: Det är otroligt lätt att sitta ett par timmar och plugg a och sen anse sig förtjäna en liten paus. Den pausen lyckas dock många gånger bli runt ett dygn. I alla fall i mitt fall.
Lösning: Varför inte sitta i ett par timmar, och bestämma att efter två timmar så får jag ta en promenad till affären och köpa en bit choklad. Eller efter två timmar får jag titta på ett avsnitt av en serie. Eller efter två timmar får jag ringa ett samtal och prata av mig med en vän. Någonting valfritt som faller en in att göra, innan man sätter sig och fortsätter ett tag till. I och med att sätta ut små belöningar, så blir man också mer motiverad till att göra det man ska. Det där gäller faktiskt långsiktiga grejer också. Jag försöker sätta ut någonting kul under helgerna, och det gör jag gärna redan på måndagen, så jag har någonting att se framemot, eftersom jag vet att jag måste sitta inne hela veckan och plugga. Avsätt alltid en dag under helgen, då du får en helt fri dag till att göra massa roligt.





Lördag full med ångest

Jag har haft en jättetrevlig dag med Alicia och Rasmus på stan. Suttit och fikat på ett jättemysigt café i närheten av Brunnsparken och shoppat lite. Jag lyckades komma över Dimmu Borgirs nya platta, och är väldigt nöjd.

Men resten av dagen kommer att vara riktigt seg. Jag har inte det minsta lust att sitta inne och plugga en lördag, men så är man så illa tvungen lik förbannat. Men problemet är: jag. orkar. verkligen. inte. ta. tag. i. det. Och har svårt att tro att jag kommer att orka göra det idag. Men jag måste verkligen. Det är väl just därför det inte går antar jag. Gillar inte att ha alltför många måsten. Särskilt inte en lördag.
Och inte kommer jag att vara nyttig ikväll heller. Chips och hamburgare. Men orka bry sig liksom.

Såhär blev håret förresten. Det är alltid svårt med webcam-bilder, för i det här fallet gör det inte riktigt färgen rättvisa (för det är mer rött). Men, eftersom jag för tillfället inte har någon kamera, så fick jag göra det bästa av det.

 

 

 

Jag tänkte även dela med mig av en sprillans ny video av Dimmu, med en av deras nya låtar, Gateways. Skitbra, om jag får säga det själv.

 

 


Hela jag är full på hösten. Eller, av hösten?

Jajjemän. Idag har jag shoppat skor. Och här är ett smakprov. Lyxade på mig tre par skor idag (och det bästa
av allt är att jag tjänade på att köpa ett par tredje).
800 :- för tre par, det tycker jag är riktigt bra. Plus att två av de, särskilt det ena, är utmärkta vinterskor. Där ska jag ha ett plus i kanten, haha, för jag brukar vara sämst på att hitta ett par bra vinterdojor.

Jag har alltså hängt på Skopunkten med tjejerna (och Claes)
i eftermiddag, och spenderade lite eftersom CSN kom in idag. Sen kunde man ju inte låta bli att gå in på H&M och fynda lite också. Det har jag dock ingen bild på, men det blev en sån där snygg svart kjol som hitter sådär tajt, och högt upp i midjan, samt en söt svart topp med puffärmar. Nu är jag riktigt nöjd. "Lindrat mitt shoppingbegär för ett tag framöver", för att citera Nomie när vi släpade på alla skor och kläder tillbaka till bussen.


För övrigt så fick jag äntligen hit Anticimex på ett återbesök imorse, så nu har de sanerat en gång till för säkerhetsskull. Bra, för då kanske jag någon gång kan få börja sova gott igen. Det är ju inte så att insekterna svärmar här inne direkt, utan tvärtom, jag ser bara någon ibland, men det är tillräckligt bevis för mig att veta att det fortfarande finns några envisa jävlar kvar. Bort ska de, "så ä dä mä´t" om jag ska citera min pappa också nu när jag ändå är igång med citeringar.
Så, eftersom jag inte har tillåtelse att vistas i det sanerade rummet förrän två timmar senare, så begav jag mig bort mot skolan och satte mig och pluggade. det var ju ändå rätt bra gjort, för att ha vart så sjukt omotiverad idag. Jag kunde ju ha gjort vad som helst, förutom just det. Men jag gjord det. Heja mig. Kapitel 8 (okejdå, halva) check!

Vid klockan 13.00 så fick jag en kopp kaffe, en klippning och en färgning av min frisör. Totalt olik mig, med tusen ton hårvax i huvudet, så åkte jag så småningom bort till Backaplan.
(Håret tänker jag inte lägga ut någon bild på nu, kanske kommer det ett smakprov imorgon).

Så ikväll har jag käkat schnitzel och potatis, och senare la jag mig på sängen och tittade på Idol med en påse chips som sällskap. Som vanligt när Emma tänker köper chips, så känns det som en utomordentligt bra idé. När hon väl köper den, så ligger den och tittar på en tills man öppnar den. Nästan skäller lite på en för att man inte öppnar den direkt. De första tuggorna (okej, halva chipspåsen) känns ju gott och så, men sen när man inser att man har ätit halva den där påsen själv så kommer man plötsligt på vilken otroligt dålig idé det här var (precis som alla andra gånger jag har köpt en chipspåse på det här viset) och så mår man lite dåligt. Uttrycket "Man lär sig av sina misstag?" Nej, tydligen inte alltid.



Haha åh, men åh.


Grupp Ågren

Enligt Loi i alla fall, men vad vet jag. Jag tyckte att vi jobbade på väldigt bra med grupparbetet idag. Och Robins jävla repetativa katt liksom. Han hade någon liten katt på Iphonen som härmade allt man sa med pipig röst. Och jag som redan har en så sjukt ljus röst ( och ÄNNU ljusare när jag gabflabbar och inte kan koncentrera mig, så lär det ju totalt som om katten gjorde narr av mig. Haha, kul hade vi i alla fall.

Så vi har alltså haft seminarium på förmiddagen i skolan om ett par aktuella områden inför tentan nästa fredag. Det är skönt, för att jag känner att jag har någorlunda grepp kring det där området, för det är nämnligen en bok som jag inte äger. Därefter käkade vi lunch och fortsatte på vårt grupparbetem, vilket vi kom väldigt långt med trots att vi var totalt utflippade allihopa. Sen begav jag mig hemåt och det var en jättesöt tant med rullator som klev av bussen samtidigt som mig! Och det roligast av allt: hon totalt kör om mig när jag går hemåt, haha. Jag väntade tills hon hade kommit av bussen, för att se om hon behövde någon hjälp. Men min tunga väska, så kändes det snarare som att jag hade bett henne om hjälp istället. Hon hade kanske kunnat skjutsa hem mig på sin rullator, haha.

Imorgon så blir det till att gå upp tidigt, för Anticimex kommer hit mellan 10-12 någongång, för att göra en check att allt är bra efter saneringen för en månad sen. Vilket jag egentligen inte tycker är bra till hundra procent, så de får sanera en gång till för att jag ska kunna sova gott om nätterna igen (det har jag nämnligen inte gjort på över en månad nu)
Sedan bär det av till frisören, och sedan bär det av till Backaplan för att shoppa skooooooor :)

Och vad det gäller Dimmu Borgir-konserten så började jag ge upp hoppet om sällskap, men så kunde Oskar till 99% säkerhet hänga med så då får vi hoppas att han kan det, annars kommer jag ändå gå själv, för jag SKA se de.
För er som inte vet vilka det är: enjoy.







Idag så har jag fått hem ett paket från Ginza (vilket inte direkt gynnar min pluggdisciplin) så jag misstänker att det kommer att bli en day-off idag helt enkelt. Och satsa stenhårt lördag-torsdag på att plugga till tentan. Förtjänar man inte någon dag fri eller?

Den är här nu.



Att komma hem en kväll, och dra på sig en mysig tröja, och med en kaffekopp i handen luta sig tillbaka med skön musik och tända några ljus: är inte det ett ordentligt tecken på höst så vette sjutton.

Påtal om årstidstecken:

Något som är så himla intressant med att bo i den här staden, är att iaktta andras klädsel efter väder. Jag kommer ihåg när våren började komma hit till Göteborg, och jag skulle gå ut på en promenad men kände inte riktigt att jag var säker på vad man skulle ha på sig. Slutligen hade jag bestämt mig för långbyxor och en tunnare jacka. När jag väl kommer ut, så börjar jag känna efter och ser lite vad andra har satt på sig. Snacka om att jag var totalt förvirrad. En kille kommer i bar överkropp och shorts (kan ju säga att det var nog i alla fall 12, 13 grader den här dagen), en tjej kommer i pälsmössa och dunjacka (jajjemän) och slutligen ser jag en tjej med en kort sommarklänning.
Och lite likadant tycker jag att det är nu när hösten är här, men då istället så vill folk inte intala sig själva att hösten är här. Jag såg senast för en kvart sen en kille som passerade i shorts och t-shirt, och en tjej som kommer efter i en tjock jacka.

Själv skulle jag gärna börja använda mina tjockare jackor, men det är inte riktigt väder för det än för min del.


Såhär tycker jag om Organisation och ledarskapskursen idag

Jävla skitdag
Idag så är det en sådan där dag som ingenting riktigt går, förstår ni? Jag försöker sätta mig ner och plugga, men det bara går inte. Man vet ju att det mesta funkar om man bara tar tag i det, men idag är det en sån där dag som någonting bara sätter stopp liksom.
Fast jag har dock upptäckt att jag presterar bäst sent på kvällen. Så efter Halv 8 hos mig och Idol, så kanske jag kan lyckas anteckna ner de resterande kapitlena, så kan jag sen fokusera på att läsa ut boken.

På fredag ska jag till frisören. Förbli blond, eller lägga i en mörkare färg? Återstår att se.




Gör dagen baklänges?

Jag fick en sån där lustig idé innan. Eller, egentligen är den inte ens lustig, men jag brukade lyxa till det med blåbärspannkakor vissa morgornar när jag bodde hemma. Varför gör man inte det längre? Jag kom på, att jag har inte gjort pannkakor en enda gång sen jag flyttade hemifrån, vilket är ju över ett år sen?

Okej, det var inte bara pannkakorna jag ville poängtera. Jag har funderat, att vore det inte kul att göra dagen lite baklänges? Städa och ta ett bad på morgonen, istället för efter att man har kommit hem? Framförallt det där med städningen; det är ju så himla skittråkigt att göra det när man kommer hem. Så oj vad bra om man gjorde det innan man gick! Och badet; herregud vilken fin lyxstart på dagen! Och blåbärspannkakorna!
Vissa tycker kanske att de där grejerna tar för lång tid.
MEN
: gör som jag brukar göra, och underlätta din morgon redan kvällen innan. Exempelvis: packa väskan på kvällen, ladda kaffekokaren så det bara är att trycka på knappen när du vaknar, plocka fram kläderna dagen innan ( okej, det där håller ju inte för mig i alla fall, eftersom jag inte vet vad jag vill ha förrän jag har vaknat och känt efter vad det är för dag) Och pannkakssmeten kan man ju faktiskt också göra kvällen innnan.
En annan grej jag gillar på morgonen, är att gå upp så pass tidigt att man kan göra allt i lugn och ro. Men lik sjutton så slutar det alltid med att jag stressar ner till vagnen. Men men, jag har accepterat att jag är seg ibland!


Har hittat en artist som jag verkligen gillar starkt! Otroligt fin musik, som peppar en och faktiskt får en fokuserad.


Give me something to sing about!

Eller nej förresten, det gör lite ont. Tandjäveln gör det svårt för mig att prata och sjunga, och likförbannat så kan jag ju inte hålla käften!

Jag slappar med lite kaffe, choklad och tv ikväll. Tar det piano helt enkelt.

Suttit och smsat med syster om det som sägs i "Halv 8 hos mig" (såsom vi alltid gör, haha).
Ska bli jättemysigt att ha henne här i en vecka i oktober. Saknar ju min familj när jag bor så långt bort numera.

Det här blir för övrigt en jättejättetrevlig vecka!

  • Onsdag & torsdag: Plugga ( ja, tro det eller ej. Men jag får socialt umgänge samtidigt, vilket man har saknat när man har legat inne ensam i lägenheten sen i fredags)
  • Fredag: Shoppa skor med tjejerna
  • Lördag: Pyjamasparty med tjejerna & träffa Rasmus som komemr ner hit från Ludvika
  • Söndag: Middag med mina korridorsvänner i 216 (jag ska baka cupcakes)

Nästa vecka blir nog också bra, för jag får äntligen komma till tandläkaren och otropeden och få rätsida påp om det blir några operationer eller inte. (Just för att jag ska slippa gå runt och ha rå-ångest)
Sen är det ju tentan nästa fredag, men det ska bli skönt att bli av med den. Det är ju bara att hoppas att man klarar den. Sen ska jag åka till Jönköping över den helgen!
Och veckan därpå kommer ju syster och pappa.
Det är trevligt att ha lite grejer att se framemot! det förgyller vardagarna lite grann!


Och här avslutar jag med en låt som jag verkligen diggar!


Lite blandade tankar

Man kan ju tänka sig att man borde vara van vid att det regnar mycket i den här stan. Men lik förbannat blir jag så sur när jag tittar ut genom fönstret och ser att de där förrädiska dropparna har krockat med mitt fönster.
Men det gör egentligen inte så mycket idag. För jag har väl feber idag också. Jag känner dock att svullnaden har lagt sig en aning i tandköttet. Så på ett sätt är det lite enklare att tugga nu. Men, istället, så kommer ju tanden fram och såret som har blivit inflamerat. Så det gör ju jävligt ont istället.

Så idag är det en pluggdag. Ska hängivet kasta mig in i organisationsteoriernas värld, flera flera timmar idag. Men en sak som fascinerar mig, är omgivningen när man ska plugga. Till exempel, så måste jag ha ordning och reda omkring mig i rummet när jag pluggar, annars blir jag mentalt stressad. Så därför, oavsett hur mycket feber jag har, så måste jag städa upp omkring mig innan jag börjar. Annars är det helt meningslöst att försöka sätta sig och läsa. En annan grej, är att det funkar inte om jag sitter som en slashas oduschad och ful (vilket man ofta är när man är sjuk såklart). Så därför måste jag duscha och sätta på mig kläder och fräscha till mig lite, om jag ska kunna koncentrera mig på pluggandet. Jag har absolut ingen aning om varför den där sista faktorn skulle spela roll, men det sitter väl psykiskt antar jag.

Det får mig faktiskt att fundera på eleverna på Handelshögskolan, där jag studerar just nu. Där ser alla så sjukt seriösa ut, och är klädda i kostymer, kjolar och kavajer och har portföljer. Jag undrar, om det någonstans ligger något i att de känner själva att de blir tagna mer seriösa av lärare, när de klär sig propertm, som i den branschen de ska in i så småningom? Och kanske känner de själva att de presterar bättre när de kommer i högklackat och kjol, än i sneakers och ett par mjukisbyxor? Vad tror ni?


Ja, ni tänker det och jag tänker det. Så himla duktig jag är som uppdaterar mycket oftare i min blogg numera, haha. Fick lite klagomål av en killkompis och det blir ju lite av en push. Sen när man är hemma och är sjuk, så kommer tankarna genast tycker jag. Under vardagarna har man så mycket att fundera på, att man inte hinner och egentligen inte ens hinner reflektera. Men när man är hemma såhär som jag har varit i några dagar nu, så tycker jag att man kan få rätsida på en hel del grejer.

Och idag, så tror jag faktiskt att jag kan få mycket gjort. Och jag tror jag ska äta lite köttbullar och potatismos sen. Gäller att tajma måltiderna med penicillinet och de starka värktabletterna bara, annars blir jag så yr.

  • Och en överfull sopkorg efter massor med dagar, säger mig även att jag borde gå ut med soporna.
  • Och fruktansvärt mycket disk här inne, säger mig att jag borde ta och diska också.
  • Och en väldigt mörk hall så jag inte ser vad det är för kläder jag plockat fram ur garderoben, säger mig att jag borde gå och köpa glödlampor. ( Jo då, jag hade en sprillans ny glödlampa alldeles nyss och jag skulle byta ut den mot den gamla, men så klantar jag mig och tappar den nya rakt i golvet så det blev glassplitter överallt. Måste ha sett skojgit ut när jag står i underkläder, håret som står åt alla håll och kanter och ett par jättetjocka rosa strumpor för att jag inte ska trampa på något glas och försöker plocka upp det här)


Precis som innan, så tänkte jag att jag skulle dela med mig av min spellista på Spotify, som är tillägnad de som vill ha skön musik när de pluggar, som inte stressar en.

Länken har ni här:

Pluggmusik


För den som inte vill plugga, som istället vill lyssna på skitbra metal och rock, så delar jag även med mig av den här spellistan:

Rock & Metal´10





Och ja, mhm, vem mer längtar efter de kommande Harry Potter filmerna?



Hur som helst är jag jävligt trött.

Helt slut i hela huvudet av många olika anledningar.
  1. Inflammation i tandköttet pga en dum, envis visdomstand
  2. Feber
  3. Suttit i lägenheten hela helgen pga det
  4. Pluggat halva dagen nu

Det bästa med att vara sjuk, är att när man väl blir frisk så uppskattar man vardagen på ett helt annat sätt. De där helt vanliga grejerna som att ta en promenad till affären och handla bröd, eller rusa ner till spårvagnen för att man alltid alltid alltid blir sen, eller känna solen mot huden. Jag bara saknar det. Även fast jag bara har vart instängd sen i fredags.

Några saker som jag ser framemot under de kommande veckorna:


  • Lön & studiebidrag = shoppiiiiing!
  • All studielitteratur för terminen är så snällt utlånat till mig = shoppiiiing!
  • Syster & pappa kommer ner hit på besök, varav syster stannar i en vecka och pappa i ett par dagar
  • Valet är snart över, och jag slipper alla dryga, påträngande politiker på stan! ( Synd för min vän Robin dock, som garanterat kommer att sakna sina frukostpåsar från Moderaterna. Haha!)
  • Anticimex kommer hit och avslutar sitt jobb
  • Kursen Organisation och ledarskap kommer att ta slut, och kursen Marknadsföring kör igång
  • Dimmu Borgir konsert i oktober

Några saker som jag inte ser framemot de kommande veckorna:

  • Ett tandläkarbesök som kan innebära en operation
  • En knäundersökning som kan innebära en operation
  • Jag måste äta antibiotika och kan inte gymma
  • Jag vet att jag måste plugga som en idiot för att klara tentan den 1 oktober


Vad jag åtminstone kan vara nöjd med, är att jag har kommit en bra bit i mitt tentapluggande, och tror att om jag fortsätter såhär, så kan jag nog klara tentan galant.

Resten av kvällen kommer se ut ungefär såhär: Plugga lite till, äta toast (för det var sååå länge sen och jag har köpt en ny ost, och fina klarröda tomater!), ta ett skumbad och hänga med i Val-vakan.


P.s. Jag har Nirvana-nostalgi. Igen.







NÄRRU!

Har absolut inget särskilt vettigt att skriva ikväll, men tänkte säga att IDAG ORKAR JAG INTE PLUGGA! SÅ DET SÅ!



Oj, hej Anna Bergendahl.

Jag fått höra många gånger nu på senaste att "åååh. du är så lik den där kändisen!" och börjar lessna skapligt mycket. Får man aldrig höra att man är unik? För jag försöker inte efterapa någon! Så, här har vi kandidaterna så får vi väl se vad ni tycker (personligen håller jag inte med en enda!)



Först ut har vi Anna Bergendahl, som det har spekulerats sjukt mycket om på senaste tiden. Främmande människor kommer fram till mig och frågar om jag är Anna Bergendahl (allvarligt talat? Bortsett från det blonda håret fattar jag inte vad de ser, verkligen inte.)




När jag var mörhårig, fick jag höra att jag påminde om Jennifer Love Hewitt.




Det här är ju bara skapligt roligt. Hade på mig ett par slitna jeans, en band t-shirt och ett par stora svarta solglasögon när jag gick på Avenyn och en kille stannar mig och säger på extrem göteborgska: "Du bruuden, du ser precis ut som Kurt Cobain!" När jag väl var medveten om vad jag hade på mig, och hade exakt det där axellånga slitna blonda håret så skrattade jag bara när jag insåg liknelsen.





Miss Li har några jämfört mig med när jag hade mitt svarta hår, och relaterade till mitt pianospel. Oh boy.




Och senste jämförelsen har varit Sanna Nielsen. Jag fattar ingenting.




Gör ni?

Några sanningens ord rakt från vardagen.

Hösten har smugit sig på, och jag bara myser. Hösten är min absoluta favoritårstid. Ni vet; underbara färger, frisk, helt fantastisk luft, halsdukar och tända ljus, te och sena promenader. Jag bara älskar det. Somliga kastar tillbaka det i ansiktet på mig och undrar varför i all världen jag kan avfärda sommaren så himla lättvindigt. Men det är så pass enkelt, att jag uppskattar inte sommaren lika mycket som jag uppskattar en vacker höst.
Och jag gillar att ha en ursäkt till att sitta inne. Sommaren är för mig underbar till en början, men slutar sedan i en enorm press. Pressen att ständigt hitta på saker, ständigt vara ute för att inte få dåligt samvete (men det äääär ju så soligt ute) och oändliga summor pengar på alkohol, vin och överskattade utekvällar. Missförstå mig inte, jag gillar sommaren och de där överskattade kvällarna. Men, som sagt.

Jag tycker att jag har fått en rätt fin balans på min vardag. Jag har tagit tag i sådana saker som egentligen inte är jobbiga att ta tag i, men som av någon anledning ändå blir det. Såsom att ringa läkaren och boka tid för mitt knä, som att ta tag i träningen igen, som att ringa tandläkaren när man inte längre har några kallelser men ändå tycker det är viktigt med fina tänder, en bra ekonomisk koll och en relativt balanserad kost (man kan ju inte ha för stora förväntningar på sig själv liksom).

Dock har jag aldrig i hela mitt liv lagt ner så mycket energi på en kurs i skolan, som jag har gör med denna kurs. Det här halvåret läser jag på Handels, och ska lära mig Företagsekonomi. I det ingår bl.a Organisation och ledarskap, och det är det jag håller på med just nu. En finfin bok på 400 sidor med tusen olika organisationsteorier, främmande begrepp och svåra ord och den boken gick vi igenom på föreläsingar på en vecka. Lägg till ett projektarbete och en tenta och deadlinen 27 sep (för projekt) och 1 oktober (tenta) och ni har min situation just nu. Kan tillägga att jag har läst fem kapitel utav 16 men att jag är oerhört nöjd att jag har börjat min vecka med att följa min veckoplanering troget. Så det mesta jag gör om dagarna, är att dra fram fåtöljen, en kudde och boken "Organisation och organisering" och en kopp kaffe och försöker läsa 3 timmar om dagen. Och hittills, så har jag lyckats till större del i alla fall.

Dock har jag lovat mig själv, att alltid avsätta en fredag och en lördag för att få slappna av och tänka på annat. Och på det viset, så har jag lyckats hitta min motivation.
Och varje onsdag går jag och tränar med Alicia på gymmet uppe på höjden där jag bor, och det är så peppande, motiverande och så roligt att jag alltid längtar efter onsdagarna!

Andra trevliga saker, är att min syster och pappa kommer ner hit i början av oktober. Pappa ska ner på Yamaha-mässa för jobbet, och syster hänger på och ska stanna en vecka hos mig. Pappa åker dock hem dagen efter, men jag är glad att jag hinner träffa honom i alla fall. För ska sanningen fram, så verkar det inte som om jag har tid att åka hem innan jul.

Efter att ha pluggat stenhårt i flera timmar idag, så belönade jag mig själv med ett varmt bad och lite meditation och tänker nu sjunka ner och titta på ett avsnitt av One Tree Hill, innan jag slutligen går och lägger mig för dagen.

Och ja. Det är oerhört vad orden kommer när man inte har fått skriva av sig på en månad.

Tack och hej för idag!

P.s. Pianospelandet går mycket bra just nu.

RSS 2.0