Konsten att peppa till saker & ting

Jag sa det förut, och jag säger det igen
Ja, jag skriver det ofta: "Nu var det länge sen jag skrev någonting här", men NU är det jäklarannamma länge sen! Just för tillfället sitter jag och äter rostat bröd, dricker kaffe, skriver handlingslista och är så sjukligt nöjd att jag gick upp klockan 8 en söndag. Idiotiskt, tänker du. Nödvändigt, säger jag. Jag älskar den här känslan av att få mycket gjort under en dag, och ändå inse att den fortfarande inte är slut.

Stölden
Jag behöver egentligen inte handla särskilt mycket mat, men jag måste ändå handla mer än vad jag har tänkt mig, då vi har haft en liten stöld i vårt gemensamma kök här på Olofshöjd.
Nu kan man ju genast tänka sig att allt det goda skulle vara borta, och det var detta som försvann:
  • vaniljglass (okey, fair enough)
  • 2 liter apelsinjuice (hmm...)
  • 3 pack med jordgubbar
  • Vaniljyoghurt
  • Morötter (va?)
  • Och det bästa: närapå ett kilo falukorv (och så klart den var min)
Varför i all världen stjäl man en FALUKORV? Det underligaste någonsin är ju just att bredvid falukorven i mitt kylskåp, så låg universums största chokladboll...som också låg kvar efter stölden. Så man ser ju inte direkt något mönster i stölden? Nåja, vi såg senare att fönstret var öppet och att det är antagligen studenter från de andra köken i längan som har klättrat in genom fönstret. Vad de inte vet, är att de har startat krig nu.

Fortsättning följer...

Praktiken
Jag har nu i tio veckor praktiserat på Jakobs Café. För er som inte vet, så är det ett mysigt, anrikt café i Haga i Göteborg. Har tillbringat största praktiktiden i köket, som är centrum i cafét egentligen. Men, för att vara kortfattad och inte låta som i min praktikrapport med en massa oerhört fina ord, så hade jag min sista dag i fredags och nu på tisdag börjar skolan igen. Senaste kursen var ekonomistyrning på Handelshögskolan, och den kursen har ju inte gått alltför bra. Den omtentan är 8 juni och det är då jag tar tag i det. Ända sen i augusti har vi vart på Handels, och jag kan även säga att ända sen i augusti har jag inte mått särskilt bra, så det ska bli oerhört skönt att få komma därifrån. Därför att på tisdag är vi tillbaka på Pedagogen. Där har jag inte vart på ett år nu, och det ska bli så skönt att komma tillbaka. Läsa entreprenörsskap till 30 maj, sen är det sommar! Dock, har man ju lite mer att göra än enbart den kursen. Omtenta i marknadsföring, omtenta i externredovisning och omtenta i ekonomistyrning. men, det är ingenting som inte jag fixar!

Livet
Och vad kan man säga om livet? Jag tror aldrig jag har mått så bra som jag gör just nu. Träningen har kommit igång på allvar, rökningen är ett avslutat kapitel på rikltigt den här gången och jag känner att jag verkligen har motivation till att göra alla de där nödvändiga sakerna just nu! Handelshögskolan kommer till sommaren (förhoppningsvis) läggas bakom mig och jag kan enbart ägna tid åt att jobba på cafét och göra roliga saker under sommaren och ladda om inför sista året på universitetet. Det är ju helt galet: sista året på universitetet! Dels, kan man ju känna sig gammal, men även fundera på vad sjutton man ska ta vägen sen? Jag får ju inte bo kvar i den här studentlyan om jag inte studerar. Och vad för inkomstkälla kommer man att ha? Ja, det är väl sånt där som återstår att se...

Våren & sommaren
Oavsett vad folk säger, så är det vår nu. Jag vet dock att det är lite mer vår här än i Ludvika möjligen. Snön är borta, temperaturen ligger mellan 4-6+ varje dag och emellanåt så skiner solen som aldrig förr. Igår när jag gick till gymmet, så satt jag utanför en stund och väntade på Alicia. Det var helt galet vad varm och skön solen var. Och när man satt där och blundade och solen låg på i ansiktet och det var vindstilla och man hörde en hel drös med killar spela fotboll längre bort, så kunde man ta mej sjutton inte avgöra om det var vår eller sommar. Ge mig mer av det, och jag ska aldrig klaga på någonting mer!
Något som verkligen ger mig vårkänsor just nu, är faktiskt min spellista på Spotify. Det är vansinnigt sjukt bra att musik kan peppa en såhär mycket. Det finns inte en låt på den här listan som inte känns bra. De är noggrant utvalda för att kunna peppa mig och göra mig glad och positiv. Och rent ut ssagt: jävlar vad bra det funkar!
Här är den, och jag säger då det: lyssna på den och känn våren!

http://open.spotify.com/user/m%c3%a5nskugga_/playlist/43iWFeDZ2hnm20BEpYbd92


Och den 19 juli är det så jäkla dags: Sunny Beach! Blir medbjuden av min familj att åka dit i två veckor, och man är ju galen om man tackar nej!
Så, i slutet av sommaren är det här ni hittar mig:



Men nu är det dags att gå på ICA och handla ICAS egna varor!


http://www.youtube.com/watch?v=3d-qENAaNbM

RSS 2.0